Technikás pálya, gyors iram

2019.08.14. 19:57

Az indulói létszám is jól tükrözte a zalalövői verseny magas színvonalát

Kettős zalai sikert eredményezett az elmúlt hét végén megrendezett zalalövői fogathajtóverseny, az akadályhajtásban a helyi egyesület színeiben induló Lebics István az első, míg Szalár Róbert a második helyen ért célba. A vadászhajtást a Marcaliból érkezett Magyar Zoltán nyerte.

Gyuricza Ferenc

Az akadályhajtásban Lebics István szerzett újabb bajnoki címet Fotó: Gyuricza

A XXXVI. Zala menti napok lovas fesztiválja keretében megrendezett zalalövői fogathajtóverseny a megye egyik legnagyobb és legszínvonalasabb lovas sportrendezvénye volt, ezt tükrözte az indulók száma is. Zala, Vas, Somogy és Győr-Moson-Sopron megye, valamint a Felvidék képviseletében mindösszesen harminc fogat nevezett, köztük olyan hajtók is, akik országos bajnoki címmel rendelkeznek.

Az akadályhajtásban Lebics István szerzett újabb bajnoki címet Fotó: Gyuricza

A Borsos Béla által épített, 760 méter hosszú, híddal és vizesárokkal is nehezített versenypálya ezúttal is a technikás hajtóknak kedvezett. Ez különösen a kétfordulós akadályhajtás összevetésében jött jól, ahol mind az első, mind a második forduló után harmadik helyen álló Lebics István, a Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület hajtója szenzációs tempóval s a legjobb időeredménnyel, hiba nélkül ért célba.

– Valóban technikás pálya várt ránk, de a gyors tempó miatt is igen sok volt a hiba­lehetőség – mondta a verseny után lapunknak az újabb bajnoki címet szerzett Lebics István. – Jól tükrözi ezt, hogy az első fordulót a harminc induló közül mindössze hatan tudtuk verőhiba nélkül teljesíteni. Az összevetésben muszáj volt kockáztatnom, hiszen ezen múlt a győzelem.

Az akadályhajtásban a szintén zalalövői egyesület tagjaként rajthoz álló Szalár Róbert végzett a második helyen, míg a harmadik helyezést a Marcaliból érkező Magyar Zoltán szerezte meg. A versenyen induló nyolc zalai versenyző közül rajtuk kívül még ketten értek el pontszerző helyezést, Kránicz Ferenc a 4., míg Pózvék István (mindketten a Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület tagjai) a 6. helyen végzett. A vadászhajtást Magyar Zoltán nyerte, ebben a versenyszámban Pózvék István a harmadik, míg Kránicz Ferenc a hatodik lett. Fogathajtóversenyt Zalában legközelebb augusztus 18-án tartanak, akkor Egervár lesz a helyszín.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában