Kerek jubileum

2018.11.26. 17:30

Az egerszegi vívás 50 éve

Ünnepelt az elmúlt hétvégén a Zalaegerszegi Vívó Egylet (ZVE), méghozzá azt, hogy a zalai megyeszékhelyen ötven esztendeje vetette meg a lábát a vívósport.

Kerkai Attila

Balaicz Zoltán kezében az oklevéllel, mellette Darabos Géza Fotó: Szekeres Péter

Nagyon sok ismerős köszöntötte egymást a Mindszenty-iskolában, ahová a ZVE meghívta mindazokat, akik az egerszegi vívósport elmúlt fél évszázadában szerepet vállaltak. Darabos Géza ZVE-elnök köszöntője után Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere szólt az egybegyűltekhez. Itt is elhangzott: a Mindszenty-iskola felújítása mellett remélik, hogy az új tornacsarnok és a vívócsarnok is megépülhet hamarosan.

Balaicz Zoltán kezében az oklevéllel, mellette Darabos Géza Fotó: Szekeres Péter

Balaicz Zoltán ezt követően a város elismerő oklevelét adta át Darabos Gézának, amiért a klub elődje, a Z. Dózsa, illetve 1992-től a ZVE az elmúlt öt évtizedben sokat tett a sportág életben tartásáért. Filmvetítés keretében, gazdag képi anyaggal és információval felidézték a kezdetektől napjainkig az egerszegi vívósport fontosabb fejezeteit.

 

Csikós Sándor edző és testnevelő 1968-ban a Z. Dózsa berkein belül kezdhette el a munkát, későbbi tanítványai vitték tovább ezt, sok-sok szép sikert elérve, és ahogy láttuk, nem egy esetben, örök barátságokat kötve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában