Nyolcból hét magyar „túlélő”

2019.07.16. 20:43

Az egerszegi nevelésű Lupkovics Dóra is továbbjutott a vívó-vb-n

A női tőr és a férfi párbajtőr selejtezőjével folytatódott kedden a magyar fővárosban a vívók olimpiai kvalifikációs világbajnoksága.

MTI

A zalaegerszegi nevelés, Lupkovics Dóra a női tőr egyik selejtezős asszójában

Forrás: Illyés Tibor

Fotó: MTI

A BOK csarnokban délelőtt előbbi fegyvernem képviselői léptek pástra, összesen 143-an. A mezőnyben négy magyar volt, az előcsatározások alól ugyanis csak az aktuális világranglista első 16 helyezettje mentesült, ám ebbe a mezőnybe a mieink legjobbja, a 23. helyen tanyázó Kreiss Fanni sem „fért be”. Ez azonban nem szegte a magyarok kedvét, akik hibátlanul teljesítettek: Kreiss mellett Mohamed Aida, valamint Kondricz Kata és Lupkovics Dóra is sikerrel vette az akadályokat, és készülhet a 64-es főtábla pénteki küzdelmeire.

A zalaegerszegi nevelés, Lupkovics Dóra a női tőr egyik selejtezős asszójában
Fotó: MTI / Illyés Tibor

Délután férfi párbajtőrben a viadal legnagyobb mezőnye vetélkedett: a 16 kiemelten túl 208 versenyző lépett pástra. Köztük a négy magyar, akik közül Rédli András, Siklósi Gergely és Nagy Dávid is sikerrel próbálkozott. Az egyetlen búcsúzó magyar Koch Dávid volt, így ő már nem szerepelhet a 64-es főtáblán, a pénteki küzdelmekben.

A világbajnokságon szerdán újabb selejtezők következnek: a férfi tőrözők és a női kardozók kerülnek sorra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában