Sport

2017.06.30. 12:55

Az egerszegi csapat jövőre is benn akar maradni a labdarúgó NB III Nyugati-csoportjában

ZALAEGERSZEG A várakozásoknak megfelelően a középmezőnyben, a 10. helyen fejezte be a 2016-2017-es szezont a labdarúgó NB III Nyugati-csoportjában a Tarr Andráshida. Dobos Sándor vezetőedző a bajnoki szereplést pozitívan értékeli annak ellenére, hogy a tavaszuk az őszinél gyengébb lett.

Kerkai Attila

Az őszi idény végén a csapat a 8. helyen állt, biztonságos távolságra a „veszélyes" zónától. Dobos Sándor a bajnokság előtt és közben is többször nyilatkozta: elsődleges céljuk az osztályban való bent maradás. Most év végi összegzésre kértük.

- Az én értékelésem szerint a bajnoki szereplésünk az egész évet tekintve pozitív előjelű - kezdte Dobos Sándor. - A sérüléshullám, ami elért bennünket tavasszal, sok mindent befolyásolt. Volt találkozónk, hogy a tíz felnőtt korú mezőnyjátékos mellett három olyan ifista szerepelt, illetve volt a nevezettek között, akik a szezon elején még csak a keretben sem voltak. Az ősszel szerzett 26 pont a kiváló kategóriába tartozott, a tavaszi 17 pedig átlagos. Ám a kettő együtt reális szereplést mutat: nekünk itt a helyünk ebben a mezőnyben. Azt hozzáteszem, hogy az őszi kiváló teljesítményhez az is kellett, hogy a riválisainkat idehaza fogadtuk és be is húztuk azokat a meccseinket. Tavasszal viszont mi utaztunk hozzájuk, és akadt egy hónap, amikor nem is játszottunk itthon.

Dobos Sándor vezetőedző Fotó: Pezzetta Umberto, archív

A tavasz során pedig éppen ez az egy hónap volt, amikor nem szerzett pontot a csapat, és a mezőny hátsó része felzárkózott a Tarr Andráshida mögé. A szakvezető nem tagadta: nem volt éppen nyugodt, ugyanakkor bízott is a csapatban.

- A munka benne volt az együttesben és azt tudtam, hogy később megszerezzük azokat a pontokat, melyek szükségesek a nyugalom visszaállításhoz - folytatta. - Fel sem merült bennem, hogy kieshetünk, hiszen amikor kellett, kellően hatékonynak bizonyultunk, az erőforrásainkat jól használtuk ki. Olyan csapat vagyunk - talán egyedül a mezőnyben - amely a maga településén nem az első számú együttes. Mindezt csak azért említem, mert tapasztaltam a riválisoknál, hogy ez mennyit számít. Hozzáteszem azt is, a múlt nyáron a klubnál történt átalakulás miatt nem volt zökkenőmentes a rajtra való készülődés, ám később minden ment a maga útján. A klub vezetői megfeszített munkával biztosították a csapat szereplését és az önkormányzat is támogatott bennünket.

Az andráshidai Varga Márk (sárga mezben) harcol veszprémi ellenfelével, a zalaiak által 2-1-re megnyert, hazai bajnokin.

Dobos Sándor korábban azt mondta: nagy változások nem várhatók a keretben, s ezt most annyiban módosította: fel kell arra készülniük, hogy pótolni kell játékost vagy játékosokat.

- Nem számoltam evvel a lehetőséggel, de tisztában vagyok vele, hogy csábítják labdarúgóinkat - mondta a jövőről a tréner. - Ezért fontos, hogy mindig előre gondolkodunk, így mostanra hat, a saját utánpótlásból érkezett fiatallal dolgozunk, akik teljes értékű tagjai a keretnek. Továbbra is a legfontosabb célunk az NB III-as tagság megőrzése. Ha a költségvetésünk alapján az első tíz közé sorolnának bennünket, én sem a bentmaradásról beszélnék. A vezetőink mindent megtesznek a klubért, de a lehetőségeink nagyban nem változnak. Ezért vagyunk olyan csapat, amely az egységében bízik, ha kell, racionális futballt játszik. A gárdából sem emelek ki senkit, mert mindig volt köztünk olyan, aki hozott meccseket. Ebből fakadóan nem vagyunk egy- vagy kétemberes csapat, s a jövőben sem akarunk azzá válni.

PONTOK, GÓLOK, LAPOK, HELYEZÉSEK

Az Andráshida tehát a 10. helyen végzett a megszerzett 43 pontjával. A 13 győzelem mellett 15 vereséget számlált a csapat, így csak 4 döntetlent ért el. Ha ebben a mutatóban kicsivel jobb eredményt tudott volna felmutatni a Hida, az pár pontot hozott volna még a konyhára. Az együttes házi gólkirálya Vittman Ádám lett 12 találattal (ezzel az osztály góllövőlistájának 11. helyén zárt), ebben a sorban második Tóth László (10 gól), a harmadik pedig Horváth Dániel (7) lett. Ők alapemberei voltak együttesüknek, persze másokkal együtt. A legtöbb sárga lapot (11) a zalai csapatból Marsai Máté érdemelte ki az idény során, az NB III Nyugati-csoportjában ezzel harmadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!