Sport

2017.01.19. 18:05

A ZTK-FMVas Szegváron kezd idén a Szuper Ligában

Zalaegerszeg - A nők után egy héttel a férfiaknál is folytatódik a küzdelem a tekézők Szuper Ligájában. A ZTK-FMVas a harmadik helyen töltötte a rövid szünetet.

Zalai Hírlap Sport

Az egerszegiek az évek során szinte kibérelték maguknak a dobogó második fokát, a jelen bajnokságban viszont az alaposan megerősödött Répcelak beszállt az érmekért folyó csatába - olyannyira, hogy félidőben az élen áll.

- Halasztott mérkőzésen a vasiak elvették a Szeged veretlenségét és az élre ugrottak - kezdte Fehér László, a ZTK FMvas edzője. - Nálunk is nyílt lett a bajnokság, akárcsak a hölgyeknél. A dobogón tanyázó csapatok közül bárkié lehet még az arany. Hogy esetleg mi lehessünk a befutók, ahhoz nem kell több, mint a Répcelakot és a Szegedet is legyőzni, illetve elkerülni a botlásokat.

Kozma Károly gurít a Répcelak elleni meccsen. Az edző szerint a kellő rutin már rendelkezésre áll Fotó:archív

A téli szünet nem alakult jól a zalaiak számára, többen bajlódtak sérüléssel, betegséggel. A hét végén hosszú túrára utazik a csapat: az újonc Szegvár otthona a legtávolabbi helyszín Egerszegtől.

- Takarékossági okokból a meccs napján utazunk, a mostoha téli útviszonyok sem könnyítik meg a helyzetünket - folytatta. Fehér László. - Visszatekintve az őszre: az Európa Kupában megszerzett bronzérmünk lehetett volna fényesebb is, ha jobban figyelünk. A Bajnokok Ligájában egy horvát csapattól ki lehet kapni, mivel rendre ott vannak a BL négyes döntőjében. Nem a vereséggel volt gondom, hanem a mutatott játékkal. A Szuper Ligában ősszel két mérkőzés fájó, a Répcelak elleni hazai pontvesztés, amikor győzelem helyett döntetlenre adtuk a mérkőzést. A szegedi 8:0 alkalmával pedig nagyon rosszul játszottunk. Tavasszal bármi megtörténhet, a jó szerepléshez szükséges, hogy a fiatalok végre elbírják a rájuk nehezedő terhet. Többször szerepeltek már nemzetközi mérkőzéseken is, rendelkeznek a kellő rutinnal. A megfelelő mentális hozzáállás nagyrészt rajtuk múlik.

A ZTK-FMVas szombaton 14 órától Szegváron győzni akar. A ZTE-ZÁÉV jól rajtolt női csapata a BKV Előrét fogadja, szintén szombaton, 10 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!