Sport

2016.11.13. 17:05

Az Aquaprofit újabb tízpontos sikere, a Z. Csuti bravúros győzelme

Nagykanizsa/Zalaegerszeg - Az NB I-es sakk csapatbajnokság 2. fordulóját rendezték meg és mindkét zalai együttes győzelemmel zárt. Különösen a Z. Csuti-Hydrocomp sikere a nagyon értékes, de persze a címvédő Aquaprofit-NTSK is fontos pontokkal gazdagodott.

Kerkai Attila

Aquaréna Kőbánya SC- Aquaprofit-Nagykanizsai TSK 2:10

Eredmények (elöl a hazaiak): Vovk-Naiditsch 0:1, Indjics-Balogh Cs. döntetlen, Izsák-Ivanisevics 0:1, Nagy G.-Márkus döntetlen, Szabó B.-Bánusz 0:1, Horváth D. - Erdős 0:1, Könnyű-Ribli döntetlen, Krizsány-Medvegy döntetlen, Turzó-Kántor 0:1, Marjanovic-Aczél 0:1, Farkas R.-dr. Flumbort 0:1, Polyik-Gara T. 0:1

Ha az új idényt vesszük, akkor az Aquaprofit-NTSK NB I-es bajnoki címvédő sakkcsapata úgy tűnik, a tízes számra van hitelesítve, hiszen a második fordulóban is ennyi pontot szerzett.

- Erősen álltunk fel, hiszen ahogy a találkozó előtt is elmondtuk, készültünk ellenfelünkből - mondta a kőbányai meccs után Papp Nándor, a kanizsaiak csapatvezetője. - Ennek az eredménye lett az ismételt kétszámjegyű eredményünk és csak gratulálhatunk sakkozóinknak.

Az egerszegi sakkozók (balról Czebe Attila, Horváth Ádám, Szabó Gergő és Vajda Levente) ) remek sikert értek el
Fotó: Pezzetta Umberto

Z. Csuti-Hydrocomp- Haladás Infraplan 7:5

Eredmények (elöl a hazaiak): Vajda L.-Hracek döntetlen, Szabó G.-Ruck döntetlen, Horváth Á.-Németh M. döntetlen, Czebe-dr. Kovács döntetlen, Kozák-Petényi 0:1, Mészáros T.-Kiss A. 1:0, Tésik-Csonka 1-0, Horváth T.-Sárdi 1:0, Horváth Gy.-Nagy B. 0:1, Mádl-Pergel 1:0, Dobos-Szukics döntetlen, Csiszár Cs.-Lakos N. döntetlen.

- Nagyon jól sikerült ez a találkozó, hiszen előzőleg kiegyeztünk volna egy ugyanilyen arányú vereséggel is - hangzott Horváth Tamásnak, a Z. Csuti szakmai vezetőjének gyorsértékelése a találkozó után. - Különösen a középső táblákon szereztünk fontos győzelmeket. Túl vagyunk a tavalyi ezüstérmes Paks és a bronzérmes haladás elleni találkozóinkon és van 12 pontunk ami jó kezdést mutat.

Két hét múlva pedig zalai derbi következik, hiszen a címvédő Aquaprofit-NTSK otthonába utazik a Z. Csuti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!