Sport

2016.12.21. 18:50

Átadták a Zala Megye Labdarúgásáért-díjakat

Ahogy minden évben, úgy most is az esztendő végéhez közeledve tartották meg az MLSZ Zala megyei Társadalmi Elnökségének kibővített, évzáró ülését.

Kerkai Attila

Az is hagyomány már, hogy ezen ismerik el azon sportszakemberek munkáját, akik a labdarúgásban tevékenykednek és sokat tesznek azért, hogy a zalai labdarúgás fejlődjön, s nekik jár ilyenkor a Zala megye Labdarúgásáért -díj. Ám mielőtt sok került volna az elismerések átadására, Preisinger Sándor és Józsi György köszöntötte a meghívottakat.

Preisinger Sándor, ZMLSZ társadalmi elnökségének vezetője röviden köszöntötte a vendégeket és át is adta a szót Józsi Györgynek, az MLSZ Zala Megyei Igazgatóság (ZMI) elnökének. A sportvezető a hátunk mögött hagyott esztendőről adott tájékoztatást, kiemelve, hogy a megyei bajnok Hévíz felkerült az NB III-ba és azt is üdvözölte: a két II. osztályú bajnok (Gyenesdiás, Zalakomár) élt a lehetőséggel, hogy a magasabb osztályban is vállalja az indulást.

Felvételünkön elöl a díjazottak: (balról) Tóth-Pajor Mátyás, Farkas István és dr. Vértényi Jenő, mögöttük Józsi György és Preisinger Sándor
Fotó: Katona Tibor

Néhány számadat is elhangzott, melyek Zala megye labdarúgását jellemzik. A 2016-2017-es kiírásban a ZMI 10 bajnokságot szervez, 117 egyesületet tartanak nyilván e sorozatokban, s 219 csapat verseng bennük. Összesen 6750 fő versenyengedélyét adták ki a bajnoki évre, összesen pedig 21.607 fő igazolt labdarúgó van Zalában (ebből megközelítőleg kétezer a női játékosok száma), s ez a szám hazai viszonylatban a legmagasabb, a megye népességét is figyelembe véve.

Józsi György néhány hasznos információt is igyekezett megosztani. Az amatőr C-licenc lehetőséget ad arra a jövőben, hogy a megyei I. osztályban is vállalhassanak munkát az edzők. Fontos továbbá, hogy a sportorvosi engedélyek terén előrelépés várható, hiszen az MLSZ elnöksége elfogadta azt a tervezetet, amely enyhíthet az országos szinten meglévő problémákon.

Elhangzott az is, hogy az új informatikai rendszer bevezetése, amely januártól lép életbe mindenképpen igényel továbbképzést a csapatok vezetőinek. Ezért a ZMI Nagykanizsán, Lentiben Zalaegerszegen és Alsópáhokon tervezi megszervezni ezeket a találkozókat, ahol ismertetik az új rendszer működését.

Az összejövetel végén következett az ünnepélyes rész, amikor a 2016. év Zala Megye Labdarúgásáért-díjakat adták át, Az idén ebben az elismerésben hárman részesültek. Farkas István játékvezető, aki 2010-től megyei játékvezető-küldő is egyben, dr. Vértényi Jenő, az egyik legrégebbi társadalmi aktivista, aki a ZMI fellebbviteli bizottságának az elnöke is, továbbá Tóth-Pajor Mátyás, a Zalakomár SE elnöke.

Józsi György a díjazottakat röviden bemutatta és tevékenységüket ismertetve méltatta munkájukat, amivel nemcsak saját területük, de a megye labdarúgásának fejlődését is elősegítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!