Sport

2017.06.01. 17:25

Liszli Erika naturál testépítő legnagyobb kihívása előtt áll Riminiben

ZALAEGERSZEG - Mozgalmas hetek állnak Liszli Erika egerszegi testépítő hölgy mögött, ráadásul még előtte áll egy világbajnokság, amin most először vehet részt a hét végén Riminiben. Addig is, egy szép németországi sikerrel "hangolt" erre az eseményre.

Kerkai Attila

Liszli Erika korábban is már szerepelt híradásainkban, de persze ilyen komoly sikereket, amit az utóbbi időben elért, valóban nem produkált még. Testépítés lévén gyorsan tisztázni kell bizonyos fogalmakat és kategóriákat. Az egerszegi PowerGym sportolója az INBA (International Natural Bodybuilding Association) magyarországi versenyén még tavaly Komáromban kvalifikálta magát az idei világ- és Európa-bajnokságra.

Két hete aztán Tatabányán, az INBA országos bajnokságán szerzett ezüstérmet és utazhatott ki a hét végén Neu-Ulmba, az INBA németországi viadalára. Ahol nem kevesebb mint 32 ország 264 naturál testépítője vetélkedett egymással. Liszli Erika a Fitness Figure (+35) kategóriában győzött, amit hatalmas sikerként jelölt meg eddigi pályafutásában. (A PowerGym csapatából ott volt a némertországi viadalon Horváth Márta is, aki a bikini fitness kategóriában 7. helyezést szerzett.)

A tatabányai ob-n mutatja be gyakorlatát Liszli Erika

A még nőiességet sugárzó, de a kidolgozottságot és a szálkásságot előtérbe helyező naturál testépítést választó Liszli Erika egy éve jár versenyekre.

- Azért nem a nulláról kezdtem, hiszen mindig sportoltam - "pontosított" az egerszegi PowerGym sportolója, akinek edzéseit Tamási Péter koordinálja. - Szertornáztam, majd karatéztam, később egészségmegőrzés és a mozgás élményéért edzőterembe jártam. Négy éve kezdtem el komolyabban foglalkozni a testépítéssel. Dietetikus a végzettségem, azon belül is, most már a sporttáplálkozás számít a szakterületemnek. Ehhez a részéhez szerencsére nem kellett külső tanácsot kérnem. A teremben, ahová lejártam, voltak lányok, akik már jártak versenyekre, s ők biztattak: szerintük jó genetikával rendelkezem, s érdemes lenne versenyszerűen is kipróbálni magam. Így hát, belevágtam.

Erika most már a felkészülés finisében jár, de maga a formába hozás egy hosszabb folyamat. A kemény edzések után az utolsó három hónapot jelölte meg, amikor a szénhidrátbevitelt a minimálisra kell szorítani, és a fehérjefogyasztást növelni. Az utolsó hét - éppen a mostani - Liszli Erika szerint már nagyon nehéz, hiszen egy héttel a vb előtt napi 10-12 liter (!) folyadékbevitel ajánlott , amit két nap után fokozatosan csökkenteni kell, hogy az utolsó nap már csak három-öt deciliter ásványvizet vegyen magához. A vb-re akar ő is csúcsformába kerülni, az ezzel kapcsolatos tervei pedig a következők:

- Tervek helyett inkább remények lehetnek. Biztató lehet, hogy a magyarok ebben a műfajban korábban is nagyon jók voltak, ám természetesen vannak nemzetközi klasszisok. Világbajnokságon még nem jártam, személy szerint ha az első hatba bekerülnék, annak nagyon örülnék. Egy éremről meg ne is beszéljünk... - és a mondatot joggal hagyta félbe Liszli Erika. Mert mégis csak egy ismeretlen világ vár rá a hét végén Riminiben, amit viszont éppen most fedezhet fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!