labdarúgás

2019.04.19. 17:59

Akár révbe érhet a ZTE – Vasárnap Mosonmagyaróváron elérheti a feljutást a csapat

Vasárnap a labdarúgó NB II 33. fordulója következik, melyben az éllovas ZTE FC matematikai­lag is bebiztosíthatja feljutását az NB I-be. Ehhez még a vetélytársak „segítsége” is kellene, amellett, hogy a zalai csapat a 17 órakor kezdődő meccsén győzzön Mosonmagyaróváron.

Kerkai Attila

Balra kékben Novák Csanád, aki októberben itthon győztes gólt lőtt a mosoniaknak Fotó: archív/SzP

A papírforma alapján a zalai sikerre minden esély adott, hiszen a ZTE FC az első, és már 9 ponttal előzi meg a második Gyirmótot, 13-mal pedig a harmadik Kaposvárt. A Mosonmagyaróvár jelenleg a 19. helyezett, azaz kieső pozícióban áll, de a helyzete nem reménytelen. Bent akar és még bent is tudhat maradni az NB II-ben.

Az immár hét mérkőzés óta veretlen a ZTE FC vezető­edzőjét először arról kérdeztük, hogy számíthat-e újra azokra a játékosaira, akik sérülés miatt hetekre kidőltek. Elsősorban Babati Benjaminra és Devecseri Szilárdra gondolunk, de rákérdeztünk például Aljosa Vojnovic állapotára is.

– Babati esetében most már közeleg az idő, hogy újra játsszon, de nem akarjuk elkapkodni a visszatérését – kezdte válaszát a szakvezető. – Devecseri meggyógyult, ő játszhat. Vojnovic esetében esély van rá, hogy még ebben a szezonban újra pályára lépjen, de az őszi műtéte után nála nemrég el kellett végezni még egy kisebb beavatkozást. Emiatt van edzéskihagyása, viszont már nem a nulláról állt munkába, de egyelőre csak futhat.

Balra kékben Novák Csanád, aki októberben itthon győztes gólt lőtt a mosoniaknak Fotó: archív/SzP

A ZTE FC eljutott addig, hogy most már számolhat, vagyis matematikailag is bebiztosíthatja a feljutását az NB I-be. A következőben fordulóban erre még nagyobb esélye lehet, mi azt kérdeztük Dobos Barnától, hogy e tekintetben mennyire szeretné a mielőbbi feljutást.

– Minden mérkőzésen elsődleges célunk a győzelem – mondta a szakvezető. – Ezenkívül persze most már szeretnénk elérni a feljutást, s ha ez megvan, akkor lehetőleg bajnokként akarunk NB I-esek lenni, és közben fejleszteni kell a játékunkat. Mindezt tapasztalatból mondom, hogy mennyire fontos a játék minősége is. Mert folyamatosan azon is kell dolgozni, hogy az élvonalbeli megkapaszkodásra készüljünk. Nyáron nem lesz túl sok idő a felkészülésre, de a munka egy részét már most szem előtt akarjuk tartani.

A vasárnapi ellenfél egy menekülő csapat, a Mosonmagyaróvár lesz.

– Vasárnapi ellenfelünk a bent maradásért küzd és hazai pályán pontot, vagy inkább pontokat akar ő is szerezni – mondta el evvel kapcsolatban véleményét Dobos Barna. – Arra azért felhívnám a figyelmet, hogy a Mosonmagyaróvár a Gyirmótot is legyőzte. Kiesőzónában lévő csapat vendégei leszünk, éppen ezért nehéz ellenfélre számítok. Felkészülünk a házigazda játékából, alkalmazkodunk mindenhez a siker érdekében, hiszen ez a célunk.

A forduló további programja: Budafok–Kaposvár, Tiszakécske–Nyíregyháza, Balmazújváros–Békéscsaba, Vác–Győr, Dorog–Csákvár, Kazincbarcika–Monor, Budaörs–Cegléd (mind 17 óra), Gyirmót–Vasas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában