Sport

2015.12.30. 16:16

A ZVE legjobb vidéki tőrcsapat

Zalaegerszeg/Nagykanizsa - A ZVE és az NTE 1866 fiatal vívói is részt vettek a felnőtt országos bajnokságon, melyen főleg csapatban értek el előkelő helyezéseket.

Kerkai Attila

A felújított Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a felnőtt országos egyéni és csapatbajnokságon a Zalaegerszegi Vívóegylet tőrözői is pástra léptek. Egyéniben a 70 induló között négy ZVE-s tőröző is ott volt, akik közül Wolf Ádám szerepelt a legjobban. A csoportküzdelmek során veretlen volt, kiemeltként a 16-ba jutásért szenvedett vereséget egyetlen tussal, és a 18. helyen végzett. A csapatküzdelmekben a 10. helyre rangsorolt ZVE-nek (dr.Vizler Ádám, Wolf Ádám, Simon Kristóf, Darabos Vince) nagy küzdelmek után sikerült a 6. helyig menetelni, így a legjobb vidéki férfi tőrcsapatként végzett.

A Nagykanizsai TE 1866 kardozói közül a gyakorlatilag még utánpótláskorú hölgyek csapatban a nyolcadik helyen végeztek a felnőtt országos bajnokságon. A kanizsai női kardcsapat tagjai Flumbort Sára, Mádé Réka, Mátyás Szabina és Vernyel Sára voltak. Érdekesség, hogy az Írországba költözött Mátyás a szigetországból tért haza a viadalra, s már mint ír állampolgársággal is rendelkező versenyző kint sem szakadt el sportágától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!