Mennyit ér ez az egy pont?

2019.03.06. 21:30

A ZTE támadójátéka Babati és Bobál távollétében nem volt ugyanaz

A labdarúgó NB II hétközi, 27. fordulójában a ZTE FC a tavaly még NB I-es Balmazújváros vendége volt. A zalaiak most nem tudtak nyerni.

Kerkai Attila, Varga Andor

Fotó: Szekeres Péter

A ZTE FC – mint megírtuk – már kedden elutazott a mérkőzésre. Az éjszakát a gárda Hajdúnánáson töltötte, ahol szerda délelőtt még egy rövid átmozgató edzést is tartott. A zalaiak felkészülése nem volt zavartalan: Babati Benjamin húzódás miatt nem tartott a csapattal, Bobál Gergely pedig influenzásan, lázasan maradt itthon. Nem tartozik közvetlenül a Balmazújváros elleni mérkőzéshez, de szerdán bejelentette a kék-fehér klub, hogy a vasárnapi, Vác elleni mérkőzésre ismét megnyitják a ZTE-stadion északi lelátóját, ahová kedvezménnyel válthatják meg a nézők belépőiket.

Az eltiltás után visszatérő Farkas lövése vezette fel a meccset az 5. percben, de Szécsi védett. A hazaiak a 14. percben jutottak el először a zalai ötösön belülre, ahol Berki feldobta magát, és ezért sárgát kapott. A 21. percben Óvári 19 méteres szabadrúgásból alig tévesztette el a jobb sarkot. Pár percre a ZTE lett aktívabb, akciói főleg a bal oldalon bontakoztak ki, Bedi, Grumics és Farkas révén. Igazán nagy gólveszélyt azonban nem sikerült kialakítani a hazai kapu előtt – de ugyanezt láthattuk a túloldalon a félidő hajrájához közeledve, amikor az Újváros játéka lett kicsit támadóbb. Az első félidő legjobb lövését Bedi eresztette el a 42. percben a 16-os vonaláról, balról, de a kapus jó helyen állt.

Grumics (kékben) próbálja beültetni a hintába a hazaiak védőjét, Borát Fotó: Szekeres Péter

Támadóbb szellemben indított szünet után a hazai csapat, ám eredményként csak egy gyanús buktatást/szerelést könyvelhettek el a ZTE 16-osán belül. A 62. percben a meccs legjobb két perce következett: Domokos 4 védő között tört a zalai kapu felé, mígnem az ötödik, Kiss beleállt a lövésébe – egy percre rá a túloldalon Bolla futtatta a bal szélen Gajdost, akinek a beadása nagy helyzetben, de sajnos lesen is találta Barczit. A 71. percben Kiss életerős lövése halt el a hazai kapus kesztyűjében. Ismét a helyzet nélküli mezőnyjáték időszaka következett, de a játékosok az átlagnál többször próbálkoztak ollózással. A 76. percben beállt Hudák a zalai oldalon, és azonnal sárga lapot kapott.

Mindkét részről egyre szaporodtak a hibák a játékban, és ezek közül a legnagyobbat az újvárosi Domokos követte el a 82. percben, amikor egy összecsapás során megütötte Bedit, ezért rögtön piros lapot kapott. A hosszabbítással együtt tíz percet tölthetett emberelőnyben a vendégcsapat, mely ebben az időszakban igyekezett is nyomás alá helyezni ellenfelét, gólt azonban nem sikerült szereznie. A hazaiak (pláne a piros lap után) nagy eredményként könyvelték el az egy pontot, az pedig még bizonytalan, hogy a ZTE mennyire örülhet a magáénak.

A forduló további eredményei: Tiszakécske–Monor 1-0, Vác–Cegléd 1-0, Dorog–Budaörs 3-0, Soroksár–Mosonmagyaróvár 4-2, Budafok–ETO FC 2-1, Békéscsaba–Csákvár 0-0, Nyíregyháza–Siófok 2-0, Kaposvár–Vasas 0-0, Gyirmót–Kazincbarcika 1-0.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–ZTE FC 0-0

Balmazújváros, 400 néző. Jv.: Szőts (Szert, Punyi).

Balmazújváros: Szécsi – Kovács N., Papucsek, Bora, Király – Patvaros, Domokos, Kónya (Erdei, 61.) – Berki (Zádori, 73.), Óvári (Ternován, 86.), Kóródi. Vezetőedző: Toni Golem.

ZTE: Zöldesi – Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi – Kiss, Kocsis (Gergényi, 87.) – Gajdos (Hudák, 76.), Barczi, Farkas (Novák, 59.) – Grumics. Vezetőedző: Dobos Barna.

Sárga lap: Berki (14.), Barczi (45.), Hudák (76.), Kóródi (84.).

Kiállítva: Domokos (82.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában