Sport

2017.04.20. 18:50

A ZTE KK végül megtörte a Körmendet

Zalaegerszeg – Szezonbeli negyedik összecsapására készült a Zalakerámia-ZTE KK és az Egis-Körmend NB I A-csoportos férfi kosárlabda csapata, a felfokozott várakozás pedig a felsőház küzdelmei miatt is indokolt volt csütörtökön este. A ZTE KK remek győzelmet aratott.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK – Egis-Körmend 102-81 (26-22, 22-23,  28-20, 26-16)

Zalaegerszeg, 2300 néző. Jv.: Kapitány, Frányó, Tőzsér.

ZTE KK: Ubilla 15/9, Norfleet 11/6, Benke 12, Szabó Zs. 21/15, Drungilas 16. Csere: Mohácsi 2, Wright 7, Kis R. 16/12, Kovács M., Czinger 2, Czinger, Gáll.   Vezetőedző: Bencze Tamás.

Körmend: Gibbs 16/3, Ferencz Cs. 6/6, Smith17/6, Kromah26/9, Csorvási 6. Csere: Németh Á. 9/6, Oroszi 1, Marton, Doktor 1.   Vezetőedző: Gasper Potocnik.

Kipontozódott: Csorvási (37.).

A ZTE KK csapatánál  - sajnos - nem csak a mérkőzésre való ráhangolódással  kellett foglalkozni, ami azért semmiképpen nem volt nevezhető ideálisnak, főleg egy ilyen téttel bíró találkozó előtt.  Ami a Körmendet illeti, a korábbi sérültek (Allen, Petty, Dickerson) nem jöttek rendbe a derbire, ám   az is tény: az előző körben nélkülük is nyert a vasi csapat az Alba Fehérvár ellen.

Telt ház előtt kezdődött az újabb derbi, és persze óriási hangzavarban.  Nem vacakoltak az óvatoskodással   egyik oldalon sem,  de minek is tették volna. A ZTE KK igyekezett kihasználni, hogy most komplettebb a csapata, mint a Körmendnek (13-7), a vasiak pedig nem  tartalékoltak az energiával, hiszen ha azt tették volna,  nem lett volna esélyük (21-18). Egyre feszültebb lett a hangulat, ettől függetlenül jó kis meccs volt, Kis Raúl hatalmas,  palánkos szerelése pedig óriási ovációt hozott. Csakhogy, a Körmend nem engedett és a 14. percben Németh Ákos hármasával egyenlített (33-33). A Körmend igazi bravúrkosárlabdát vállalt fel, Kromah például gyakorlatilag fél lábról is triplát dobott.  Hajtós, gyors volt a játék, a feszült első félidő végén a ZTE KK három ponttal vezetett (48-45).

A második félidő hasonlóan kezdődött, mint az első, meg két Szabó-triplával, amit Norfleet „toldott meg" még eggyel  (57-47).   A ZTE KK a magas posztokon  fölényt élvezett, de a vasiak nagyon szívós ellenfélnek bizonyultak. Kromah és Gibbs vitték hátukon csapatukat, de a  ZTE KK egy jó sorozattal ellépett (28. p.: 72-57), ám  a  Körmend semmit nem adott fel. Ezért kellett Szabó újabb hármasa (34. p.: 83-69) a hazaiaknak, hogy egy kicsit megint távolodjanak a riválistól.

Kis idő múlva, amikor az élete meccsét játszó Kis R. újabb hármast dobott, Wright pedig begyötört egy duplát eldőlt a meccs (36. p.: 90-71). Az érthetően egyre fáradó Körmend innen már nem jöhetett vissza, győzött a ZTE KK, amely így még reménykedhet a a pályaelőnyben a rájátszásra. Jó kis derbi volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!