Sport

2016.03.19. 18:52

A ZTE KK nyert és a harmadik helyen végzett az alapszakaszban

Szombaton a férfi kosárlabda NB I A-csoportjának alapszakaszának zárómérkőzésén a Zalakerámia-ZTE KK együttese a Nyíregyházát fogadta hazai pályán. A zalaiak nem hibáztak és a harmadik helyen zárták az alapszakaszt.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK – Nyíregyháza 91-67 (15-18, 24-13, 23-23, 29-13)

Zalaegerszeg, 2100 néző. Jv.: Boros, Kulcsár, Surányi.

ZTE KK: Kinney 6, Govens 30/12, Kerpel-Fronius 4, Mohácsi 18/12, Pantelic 11/6. Csere: Balmazovic 5/3, Fekete V. 5/3, Czinger 3, Velkey 5/3, Gáll 3/3, Kis R., Olasz.  Vezetőedző: Bencze Tamás.

Nyíregyháza: Unruh 19/9, Bus, Ware 12, Miller 12/6, Krstanovic 22/6. Csere: Nagy K. 2, Kósa, Savic, Lajsz.  Vezetőedző: Sitku Ernő.

Szerencsés esetben a ZTE KK akár az alapszakasz első helyére is beérhetett volna, amihez természetesen az alapot a Nyíregyháza elleni siker szolgáltatta volna, na és a többi párosítás zalai szempontból kedvező alakulása. Mindenesetre az egerszegiek esélyesként kezdtek (8-2), de aztán  egy időkérés után a vendégek egyenlítettek, sőt a vezetést is átvették (8-14). Beigazolódott, hogy a nyírségi csapat  valóban tud kellemetlen ellenfél is  lenni, úgy meg pláne, ha nem jönnek be a hazai kísérletek. A Nyíregyháza megnyerte az első negyedet és a ZTE KK kapaszkodni kényszerült. Ami nem ment zökkenőmentesen, hiszen jól zárt a palánk alatt az NYKK, de Mohácsi duplájával a zalaiak utolérték őket (22-21). Az egerszegiek szigorítottak a védekezésükön, a lepattanócsatát nyerték, de a távoli dobásaik nem jöttek be. Kevés kosár esett, aztán Pantelic kétszer egymás után is berámolt egy-egy triplát (18. p.: 34-26), amivel egy kissé meglógott csapata, de szívós ellenfélnek bizonyult a Nyíregyháza (39-31).

A második félidő zalai pontokkal kezdődött, így a hazai előny átlépte egy alkalommal a tíz pontot is (48-36), de volt válasza  az ellenfélnek. Nem szakadt le, sőt visszajött 48-43-ra és ki kellett Bencze Tamásnak is kérnie az egyik idejét. Főleg Krstanovic jeleskedett a vendégeknél, akit mindig meg lehetett játszani,ráadásul jó százalékkal értékesítette  is lehetőségeit. A ZTE KK igazából  nem tudott lendületbe jönni, Unruh újabb hármasával pedig egyenlítettek a vendégek (49-49).  Govens villant  hazai oldalon  zsinórban szerzett hét pontjával, de Unruh válaszolt egy triplával és maradt a szoros állás (56-54). Az utolsó negyednek 62-54-es állással vágott neki a két csapat és az eddigi tapasztalatok alapján a ZTE  hazai pályán a találkozók végén már nem nagyon szokott hibázni. A 32. percben Velkey hármasa, majd egy labdaszerzés és sikeres támadásbefejezés után 71-56-ra lépett el a ZTE KK, amivel  már valóban megalapozta későbbi sikerét. A zalaiak gyors kosaraikkal tovább növelték előnyüket (35. p.: 78-61), így már nem is  lehetett kérdés a győztes kiléte.

A ZTE KK végül a harmadik helyen zárta az alapszakaszt, ugyanis győzött a Szolnok és a Paks is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!