Maradt esély

2019.04.29. 19:28

A ZTE KK most lehet igazán veszélyes

Az utolsó szalmaszálat ragadta meg a Zalakerámia-ZTE KK élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata, amikor vasárnap, a középszakasz zárása előtt három fordulóval legyőzte a vendég Paksot (93-85). Ha nincs ez a siker, a kék-fehéreknek minimális esélyük sem maradt volna a rájátszásba jutni.

Varga Andor

Dustin Ware (fehérben), a vasárnapi mezőny zalaegerszegi legjobbja harcol a paksi túlerővel szemben

Fotó: Pezzetta Umberto

Az egerszegi csapat becsülettel megküzdött a győzelemért, az első negyedben szép előnyt épített, amit aztán megvédett a megújuló paksi támadásoktól. De talán minden másként alakul, ha az ellenfél két amerikai légiósa csak egy kicsit is okosabban viselkedik.

Nicholas Faust és Darrion Williams közül előbbire biztosan sokáig emlékezni fog a zalai publikum.

A játékos és a ZTE-tábor a harmadik negyedben kezdett el „kommunikálni”, és a „vita” egészen elfajult. Faustnak profi sportolóként időben ki kellett volna szállnia a „szóváltásból”, ám nem tette meg, és azon sem csodálkozhatott volna, ha alpári mutogatása után kizárják a játékból. Amint azt később megtették a játékvezetők az Agafonovot lekönyöklő honfi- és csapattársa esetében. Mindkét közjáték olyan időszakban következett be, amikor a Paks éppen feljövőben volt, a zetés játékosok pedig higgadtak maradtak és éltek az alkalommal.

Dustin Ware (fehérben), a vasárnapi mezőny zalaegerszegi legjobbja harcol a paksi túlerővel szemben Fotó: Pezzetta Umberto

Faust provokatív viselkedése zalai szemszögből arra is jó volt, hogy csinált egy kis hangulatot a csarnokban. A hazai csapat szereplése mostanában nem hozza lázba a drukkereket, a paksi légiós gyalázása azonban többször átcsapott a ZTE biztatásába. Ezért is hálásak lehetünk neki.

A zalai csapat a sikerrel nagyon fontos lépést tett meg, de a céltól még messze van.

A középszakaszban hátralévő három meccsét meg kell nyernie, akkor visszaverekedheti magát a legjobb nyolc közé, a rájátszásba, ahová a szezon első részének eredményei és teljesítménye alapján tartozik. Itt az ideje, hogy az ellenfelek megremegjenek, hiszen a ZTE KK most igazán veszélyes ellenfél, elvégre minden mindegy alapon küzdhet, veszítenivalója nincsen, sarokba szorított, sebzett „fenevadként” pedig senki nem mehet ellene biztosra. De a középszakaszban hátralévő ellenfelek, a Kecskemét (pénteken idegenben), a Debrecen és Sopron biztosan nem.

Még ha a légiósaik nem is lesznek olyan oktalanok, mint a paksiak voltak vasárnap…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában