Nem a zalai csapatok napja volt

2019.01.14. 20:31

A ZTE KK-hoz megérkezett Harris, Maltsi pedig bosszús a vereség miatt

Nem volt éppen izgalommentes sem a Zalakerámia-ZTE KK férfi, sem pedig a ZTE NKK női kosárlabdacsapatának hét végi mérkőzése, ám közös „vonás” mindkét élvonalbeli zalai együttes esetében, hogy a végén elbukták a találkozót.

Kerkai Attila

Evantsia Maltsi (fehérben) remekelt, de kikaptak… Fotó: PU

A Zalakerámia-ZTE KK férfi csapata szombaton 71-69-es vereséget szenvedett a Jászberény vendégeként. Az egerszegieknek tulajdonképpen a legnagyobb esélyük a győzelemre a találkozó utolsó pillanataiban adódott, hiszen végig vezetett a jászberényi együttes, sőt volt már 16 pont is a különbség.

A ZTE KK gyengén védekezett a mérkőzés közben, nem úgy az utolsó tíz percben. Ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy a büntetők terén most is kimaradt hat, ami jól jött volna a végén. Az igazság az, hogy ezúttal szerencse kellett volna a kék-fehéreknek, hogy nyerjenek, végül – ahogy a főszereplők is megjegyezték – egylabdás meccsen most nem melléjük szegődött Fortuna istenasszonya. A ZTE KK-hoz hétfőn megérkezett és elkezdte a közös munkát az amerikai Alandise Harris, akit a 3-4-es posztra szemeltek ki. Ahogy már megírtuk, a tavaly az Alba Fehérvárban szerepelt kosarasnak a hét végi TF Budapest elleni hazai, majd a Szeged és a Falco elleni mérkőzésekre szól a „próbaideje”.

Evantsia Maltsi (fehérben) remekelt, de kikaptak… Fotó: PU

A ZTE NKK ennél is „kacifántosabb” találkozót vívott Cegléden. Itt is a hazaiak vezettek, erre jegyezte meg a mérkőzés után Gáspár Dávid, a ZTE NKK vezetőedzője, hogy leckét kapott csapata abból, hogyan nem szabad egy mérkőzést elkezdeni. A szakvezető elsősorban a hozzáállásban látta a sikertelenség okát, ami végül bekövetkezett… Csakhogy, a negyedik negyedhez érve fordított a ZTE NKK, és úgy tűnt, hogy Evantsia Mal­tsi vezérletével (a görög légiós végül 34 pontig, 9 lepattanóig és 46 VAL-ig jutott) megfogja a meccset. A Cegléd viszont a végén kevesebbet hibázott és győzött 84-78-ra, nekik ez volt a bajnokságban a harmadik sikerük, a zalaiaknak pedig a negyedik vereségük. A találkozón remeklő Maltsi így összegzett a lefújás után:

– Az első félidőben veszítettük el a mérkőzést – mondta el a sajtótájékoztatón. – Felmentünk a pályára, de nem voltunk összeszedettek, nem koncentráltunk kellőképpen, amit egy profi csapat nem tehet meg. Visszakapaszkodtunk ugyan, de hagytuk, hogy a hazaiak visszataláljanak a ritmusukba, így nálunk ma senki sem lehet elégedett. Meg kell nézni majd, hogy miket hibáztunk és a folytatásban ezt ki kell javítani.

A jelenleg negyedik ZTE NKK-ra szombaton komoly kihívás vár, hiszen azt a Győrt fogadja, amely közvetlenül mögötte áll a tabellán és egy győzelemmel gyűjtött eddig kevesebbet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában