Kosárlabda

2018.11.16. 19:48

A ZTE KK hallatlan izgalmak után győzte le a Paksot

A férfi kosárlabda NB I A-csoport 8. fordulójában pénteken este a Zalakerámia-ZTE KK vendége az Atomerőmű SE Paks együttese volt.

Kerkai Attila

Az egerszegiek nagyon készültek arra, hogy három vesztes mérkőzés után ismét győzelmet ünnepeljenek. Ami sikerült, de nem akármilyen izgalmak után

Zalakerámia-ZTE KK – Atomerőmű SE Paks 99-98 (34-21, 20-28, 17-24, 28-25)

Zalaegerszeg, 1300 néző. Jv.: Papp, Farkas, Kulcsár.

 

ZTE KK: Ware 21/15, Thompson 20/6, Gliebov 10, Szabó Zs. 15/9, Agafonov 25. Csere: Papp, Doktor 3/3, Gulyás 3/3, Durázi, Bagó. . Vezetőedző: Bencze Tamás.

Paks: Evans 19/12, Kovács Á. 13/3, Ruják 5/3, Eilingsfeld 13/3, Trajkovski 8/3. Csere: Faust 18/12, Jevtovic 21. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Pénteken este nem volt telt ház a Zalakerámia Sportcsarnokban, amiben biztosan közrejátszott az is, hogy az egerszegiek számára fontos találkozót a televízió is közvetítette. Hazai részről Agafonov öt pontja vezette be a mérkőzést, de a másik oldalon Evans két triplája jelezte, hogy ő is „beszáll” a dobópárbajba. Eleinte szorosan alakult a mérkőzés, haza oldalon pár lehetőség kimaradt, aztán Ware három triplájának is köszönhetően a ZTE KK 20-10-re ellépett. A dobópárbaj folytatódott, Evans negyedszer is betalált távolról, hazai oldalon pedig Szabó Zsolt volt kétszer is három pontot érően eredményes.

 

Igencsak pontgazdag első negyedet láttunk (34-21), de az is várható volt, hogy szigorítanak majd a védekezésen a csapatok. Ez főleg a Paksnak sikerült, hiszen a vendégek próbálták kiszorított helyzetekbe kényszeríteni a házigazdát. Három percig nem esett ZTE-kosár, amikor Gulyás hármasa a legjobbkor jött csapatának (37-28) és innentől lett igazán harcos a mérkőzés. A Paks fokozatosan közelített, Evans volt az, akit nehezen tartottak a zalaiak (41-39), s ekkor jött jól a ZTE csapatának Thompson duplája és triplája. Sikertelen kísérletei után aztán Gliebov kétszer is betalált (52-47), ami fontos volt, hogy ne tudjon a Paks a szünetig esetleg fordítani.

A második félidő elején is folytatódott a kiélezett játék. A zalaiaknál Gliebov nagyon akart, de ez lehetett számára az a nap, amikor semmi sem sikerül, Evans duplájával pedig a Paks megérkezett a ZTE KK nyakára (56-55). Aztán Szabó Zsoltnál láttak hibát a játékvezetők, ami már a negyedik volt az egerszegi csapatkapitánynak. Eilingsfeld büntetője előnyhöz juttatta a Paksot (58-59), hazai oldalon Ware újabb hármasa és Thompson kosara kellett, hogy ne nyugodjon meg a vendégcsapat.

Ettől függetlenül a tolnaiaknak jött ki jobban a lépés, Faust és Jevtovic alig hibázott. Ezzel pedig kétpontos vendégvezetéssel (71-73) kezdődhetett az utolsó negyed. Szabó Zsolt egyenlített is (78-78), ám mindig volt paksi válasz. Ötpontos vendégvezetéssel kezdődött az utolsó öt perc (83-88), a vendégeknél Kovács Ákos belejött és a fontos kosarak mindig az övé voltak. Ám így is visszajött a ZTE KK és egy perccel a zárás előtt a nagyot játszó Agafonov egy pontra hozta fel csapatát (95-96). Kimaradt a paksi lehetőség és egy másodperccel a vége előtt Dmitriy Gliebov kosarával a ZTE KK vezetett (99-98) és ez lett a döntő kosár. A ZTE KK győzött, nem akármilyen izgalmak végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában