Két fontos meccs idegenben

2019.03.22. 17:56

A ZTE KK az Alba, a ZTE NKK pedig a Vasas vendége lesz szombat este

A hét végén idegenben játszik a megyeszékhely mindkét élvonalbeli kosárlabdacsapata. A férfiak a legjobb öt, a nők pedig az első négy közé törekedve szeretnének nyerni.

Jóna István, Varga Andor

A Debrecen „erős embere”, Borisov elől a zetés Gulyás (fehér) kaparintja meg a labdát.

A Zalakerámia-ZTE KK az Alba Fehérvár vendége lesz szombaton 18 órától. A hazaiak gyatrán kezdték a szezont, főleg ennek köszönhetően állnak jelenleg is a 10. helyen. Edzőt és légiósokat cseréltek aztán, és a szombati meccsen ők tekinthetők esélyesnek. Annak ellenére, hogy a hét közben súlyos vereséget szenvedtek az Európa-kupában.

– Látva a meccs felvételét, nem gondolom, hogy az Albának szégyenkeznie kellene a mérkőzés miatt – mondta Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője. – Ráadásul mi sem érkezünk jó előjelekkel, hiszen szerdán kikaptunk itthon a Debrecentől, és ez fájó, annak ellenére, hogy sokat tettünk a győzelemért. Tartottunk a csapattal egy beszélgetést, nem válságértekezletet, hanem inkább építő jellegű eszmecserét arról, ki miben tudna még többet tenni a sikerekért. Sok értékes vélemény hangzott el, a szombati meccsen pedig majd kiderül, a pályán mekkora haszna lesz a „kibeszélésnek”. Az biztos, hogy ellenfelünk már egy egész más csapat lesz, mint amelyet decemberben idehaza legyőztünk, de remélem, mi is tudunk előrelépni.

A Debrecen „erős embere”, Borisov elől a zetés Gulyás (fehér) kaparintja meg a labdát.
Horti Dóra (ZTE NKK, kékben) célozza meg a kosarat Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A fehérváriak 5 hellyel vannak jelenleg a ZTE mögött, míg a győzelmeket tekintve kettő a lemaradásuk, de eggyel kevesebbszer léptek pályára, és ha ma nyernek, minden esélyük meglesz, hogy ledolgozzák a hátrányukat.

És végül egy jövő hetet érintő hír: a Körmend–ZTE KK-örökrangadót a hét végén nem vasárnap, hanem szombaton rendezik meg a vasi városban, 18 órai kezdettel.

A ZTE NKK ugyancsak ma 18 órai kezdettel a Vasas Akadémia vendége lesz. A zalai vezetőedző, Gáspár Dávid szerint ez a mérkőzés számukra az utolsó szalmaszál, ha a rájátszást az első négy között végezve akarják kezdeni.

– Úgy készültünk a héten, hogy szeretnénk megragadni ezt az utolsó lehetőséget – mondta a ZTE mestere. – Ehhez nyernünk kell Budapesten. Nem könnyű ellenfél a Vasas, amely hazai pályán határozott és harcos kosárlabdát játszik. A rutin mellettünk szól, de nekünk is keménynek és koncentráltnak kell lennünk, hogy meglegyen a győzelem. A negyedik hely eléréséhez az első lépést nekünk kell megtenni a Vasas legyőzésével, és szükségünk lesz még más találkozók kedvező alakulására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában