Kérdőjelek a védelemben

2019.10.16. 19:47

A ZTE FC-nél sérülések és eltiltások okoznak gondot a 9. forduló előtt

Lezárult a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők és a felkészülési találkozók újabb időszaka, az élet visszatér a megszokott kerékvágásba, idehaza is újra a bajnokság kerül a középpontba. A ZTE FC szombaton (17.00) hazai pályán fogadja a Budapest Honvédot, de akadnak még megoldandó problémák a meccsnapig.

Kerkai Attila

A Fradi után (a képen Bedi előtt Boli) újabb patinás fővárosi klub érkezik Egerszegre Fotó: Pezzetta

A ZTE FC-nél ismét szeretnék, ha sokan lennének a lelátón és hírlik, hogy a Honvéd drukkerei is nagy számban tartanak Egerszegre. A hazai hangulat érdekében már kaphatók a jegyek a Kvártélyház jegyirodában, továbbá az online felületeken, pénteken (10–16 óra között) és szombaton (9 órától) pedig a ZTE-stadion élővételi jegypénztárában.

A Fradi után (a képen Bedi előtt Boli) újabb patinás fővárosi klub érkezik Egerszegre Fotó: Pezzetta

Ami a csapatot illeti Demjén Patrik és Bolla Bendegúz az U21-es válogatottal töltötte a bajnoki szünetet. Múlt pénteken Zalaegerszegen 4-1-re kapott ki a Gera Zoltán szövetségi edző vezette csapat, kedden este pedig Szlovéniában 1-0-ra vesztett. Mindkét játékos visszatért a ZTE FC-hez, ám csak Demjén készülhet a szombati találkozóra, hiszen a Kisvárda ellen kiállított Bolla kétmeccses eltiltást kapott. (A büntetés még csökkenhet, a játékos csütörtökre még egy meghallgatást kért az MLSZ-be.) Pihenni kényszerül egymeccses eltiltása miatt Devecseri Szilárd is, és a hátvédsorból esett ki Tamás Krisztián is, aki sérülés miatt nem csatlakozhatott az A-válogatotthoz sem. Tamás Krisztián talpa azóta sem gyógyult meg, erősen kérdésesnek tűnik a játéka, ráadásul Zoran Lesjak sem volt teljesen egészséges a héten.

A zalai szakvezetésnek tehát a hátsó alakzat összerakása jelenti ezekben a napokban a legfőbb feladatot és biztosan lesznek kényszermegoldások ebben a csapatrészben. Pillanatnyi állás szerint hárman kiesnek a védelemből (Bolla, Devecseri, Tamás K.), ráadásul Kiss Máté és Oleg Golodiuk sincs abban az állapotban, hogy pályára léphessen. Miroslav Grumic sérülése, úgy tűnik, rendbe jött, így akár Bedi, vagy Kocsis helyét is átveheti, akik egy sorral hátrébb kerülhetnek, ám Grumic rég játszott tétmeccsen. Mindenesetre Dobos Barna vezetőedzőnek és a stábnak meg kell találnia a legjobb megoldást.

A szombati, Bp. Honvéd elleni mérkőzést élőben közvetíti a televízió és az ősszel még három alkalommal kerül képernyőre a ZTE FC mérkőzése. Rögtön a jövő héten szombaton (17.00), az Újpest – ZTE FC találkozó is tévés lesz, majd a november 24-én (18.00), vasárnap sorra kerülő Ferencváros–ZTE FC összecsapás úgyszintén. A jövő hónap utolsó szombatján (november 30., 17.00) a Debreceni VSC elleni hazai bajnoki is a televízió nyilvánossága előtt zajlik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában