Jelentős támogató

2018.09.12. 18:14

A ZTE FC és a ZÁÉV egy „csapatban”, és az NB I-et célozták meg

Jelentős támogatói megállapodásról tartottak sajtótájékoztatót a zalai megyeszékhelyen, ugyanis a ZTE FC labda­rúgócsapatának fő támogatója lett a ZÁÉV Zrt. Mint elhangzott: ez a szponzori megegyezés is elősegítheti, hogy a csapat újra az NB I-ben szerepeljen.

Kerkai Attila

Balról Vigh László, Végh Gábor, Peresztegi Imre és Balaicz Zoltán a sajtótájékoztatón Fotó: Pezzetta Umberto

Nagy újdonság nincs abban, hogy a ZÁÉV Zrt. támogatja a ZTE FC jelenleg NB II-es labdarúgócsapatát. Ám ahogy Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa fogalmazott, a kapcsolat most szintet lépett. Merthogy az építőipari vállalkozás régi, elkötelezett mecénása a sportnak és a labdarúgó­csapatnak is. Végh Gábor azt is elmondta, korábban sem csinált titkot belőle, hogy akkor érdemes magasabb célokat kitűzni, amikor ehhez a háttér is összeáll, s jelenleg érzik elérkezettnek az időt ehhez. Szerinte mostanra értek meg a feltételek arra, hogy a ZTE FC-nek reálisan is esélye legyen az élvonalba visszajutni. Megfogalmazása szerint a ZÁÉV támogatása nélkül erre nem lenne lehetőség, ezért is jelentős a mostani megállapodásuk.

Peresztegi Imre, a ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója szintén kiemelte: cégük a megye egyik legnagyobb vállalkozásaként a múltban is elkötelezett támogatója volt a helyi sportnak, ezen belül a labdarúgásnak. Azt is elárulta, már a szezon megkezdése előtt megkereste őket a többségi tulajdonos. Egyeztetve az önkormányzattal, mint a csapat egyik jelentős támogatójával, ők is eldöntötték: ahhoz, hogy a csapat céljai teljesüljenek, szerepet vállalnak a klub életében.

Balról Vigh László, Végh Gábor, Peresztegi Imre és Balaicz Zoltán a sajtótájékoztatón Fotó: Pezzetta Umberto

A sajtótájékoztatón Vigh László országgyűlési képviselő emlékezett Zalaegerszeg futballmúltjára, és hang­sú­lyozta, hogy a szisztematikus építkezés, ami a klubnál tapasztalható, örömteli. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is kiemelte, hogy a ZÁÉV Zrt. meghatározó cég nemcsak a város, hanem a megye életében is, és reményét fejezte ki, hogy 2020-ban, amikor a ZTE megalakulásának századik évfordulója következik, ismét élvonalbeli labdarúgócsapata lesz a városnak.

Kérdésre válaszolva, miszerint milyen volumenű támogatást kötöttek a felek, Végh Gábor úgy válaszolt: nagyságrendileg a Pharos Kft. és a város támogatásával megegyező mértékű ez a szponzoráció. Abbéli örömét is kifejezte, amit ideérkezése óta szeretett volna elérni, hogy a helyi vállalkozások is támogassák a csapatot. Úgy érzi, most mintha előrelépés lenne ebben is, de még több helyi támogatót szeretnének megnyerni céljaikhoz. A ZÁÉV Zrt. logója pedig mostantól a ZTE FC mezén is megjelenik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában