Két sorral, két góllal

2019.05.08. 20:01

A ZTE FC edzőmeccsen nyert az NK Nafta ellen

A már bajnok ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata szerdán edzőmérkőzésen fogadta „testvércsapatát”, a szlovén II. ligás NK Nafta 1903 Lendava együttesét. A találkozót az egerszegiek nyerték meg 2-1-re.

Kerkai Attila

A két csapat meze is ugyanolyan, de kékben az egerszegi Farkas Balázs küzd a labdáért lendvai ellenfelével

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

ZTE FC–NK Nafta 1903 Lendava 2-1 (1-0)

Zalaegerszeg.

ZTE FC. Első sor: Zöldesi – Gergényi, Lesjak, Devecseri, Bedi – Kiss, Kocsis – Barczi, Vojnovic, Grumic – Bobál. Második sor: Szemerédi (Macher) – Pataki, Szépe, Sebestyén, Czuczi – Hudák, Németh E. – Gajdos, Szökrönyös, Farkas B. – Novák.

A ZTE gólszerzői: Barczi (6.), Gajdos (48.).

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A két csapatot szoros kötelék fűzi össze, pillanatnyilag az egerszegiek lehetnek boldogabbak, hiszen már bajnokként és feljutóként várják a hátralévő két találkozójukat. A lendvaiak négy fordulóval a zárás előtt az 5. helyen állnak, s a kispadjukon már egy jó ismerős, Marian Sluka vezetőedző ül, aki pár fordulóval ezelőtt vette át a csapat irányítását. Szerdán mindkét együttesben azok is helyet kaptak, akik eddig kevesebbet játszottak, illetve a fiatalok is lehetőséget kaptak.

A két csapat meze is ugyanolyan, de kékben az egerszegi Farkas Balázs küzd a labdáért lendvai ellenfelével Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Maga a találkozó ötlete abból fakadt, hogy hasznosabb játszani, mint edzeni. A ZTE FC első sora harminc percet töltött a pályán, és már ott volt a csapatban Aljosa Vojnovic, aki hosszú kihagyás és térdsérülés után készül a visszatérésre. A 6. percben Barczi révén jutott vezetéshez a ZTE. Az egerszegiek második sorában számos fiatal, U19-es labdarúgó is helyet kapott.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A második félidő elején Gajdos növelte az előnyt, majd a lendvaiak büntetőből szépítettek. A ZTE-nek a folytatásban voltak még helyzetei, de több gól már nem esett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!