Most kell „rápakolni”

2019.03.15. 19:32

A ZTE FC Dorogra látogat és éllovas szeretne maradni

Idegenben folytatja szereplését a labdarúgó NB II-ben listavezető ZTE FC együttese, amely vasárnap 15 órától a Dorog vendége lesz. Dobos Barna együttese úgy szeretné az azt követő kéthetes bajnoki szünetet tölteni, hogy az élen maradt.

Kerkai Attila

Barczi Dávid (középen) visszatérése is fontos lenne, hiszen a szervezőmunkája meghatározó a csapatban Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE FC múlt vasárnapi, hazai sikere (1-0) a Vác ellen egyben azt jelentette, hogy az élre állt, hiszen a Gyirmót kikapott. Az egerszegiek egy ponttal előzik meg a gyirmótiakat és kettővel a harmadik Kaposvárt. A zalaiak vasárnapi ellenfele, a Dorog jelenleg a 13. helyen áll, ám az utóbbi három meccsén veretlen maradt. Pénteken Dobos Barnát, a ZTE FC vezetőedzőjét kérdezve először arról faggattuk, miként zajlott a heti munka.

Barczi Dávid (középen) visszatérése is fontos lenne, hiszen a szervezőmunkája meghatározó a csapatban Fotó: Pezzetta Umberto

– A munka zökkenőmentes volt, de nem mondhatom, hogy minden rendben van. Sérülések jelentenek problémát, különösen a támadóké – mondta a szakvezető. – Mindenki látta, hogy a Vác elleni találkozón Babati és Grumics is idő előtt jött le a pályáról, és Nováknak is van sérülése. Barczi sárga lapos eltiltása lejárt, ám neki is fáj a bokája. Egyelőre képlékeny, hogy vasárnap ki léphet pályára. A Balmazújváros és a Vác után megint olyan csapat ellen játszunk, amely lendületbe jött. Kielemeztük a játékát, de elsősorban arra törekszünk, hogy a saját futballunkat erőltessük. Szeretném, ha a védekezés úgy működne, mint a legutóbbi két mérkőzésen, amikor nem kaptunk gólt.

A vasárnapi játéknap után a válogatott mérkőzései miatt kéthetes szünet következik az NB II-ben is. Arról is kérdeztük Dobos Barnát, mennyire tartaná fontosnak, hogy a szünet alatt is csapata álljon az élen.

nem változott semmi, mert nincs vége a bajnokságnak – válaszolta a szakvezető. – Minden meccset, így a vasárnapit is úgy kezeljük, hogy a lehető legtöbbet akarjuk kihozni belőle. Nagy jelentőségű lenne az újabb idegenbeli győzelmünk, mert az látszik, hogy az élcsapatoknak is nagyon meg kell dolgozni minden sikerért. Az élen állunk, de még nem értünk révbe. Most kell rápakolni még, hiszen közeledik a hajrá. Jön a szünet, s igen, jó lenne az élen maradni, amihez szerintem győzelemre lesz szükség, hogy megőrizzük ezt a pozíciót.

Az NB II 29. fordulójának további programja. Vasárnap, 15.00: Tiszakécske– Siófok, Vác–Monor, Soroksár– Cegléd, Kazincbarcika– Mosonmagyaróvár. 17.00: Budafok–Békéscsaba, Nyíregyháza– Győr, Kaposvár– Csákvár, Vasas–Balmazújváros, Gyirmót–Budaörs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában