Sport

2016.01.19. 18:36

A ZTE FC a szlovén bajnok Maribor ellen játszik felkészülési mérkőzést

Zalaegerszeg - Újabb mérkőzésre készül a ZTE FC labdarúgócsapata, amely szerdán 14.30 órától a szomszédos Szlovéniában, Moravske Toplicén a szlovén élvonal második helyezettjével, az NK Mariborral játszik felkészülési mérkőzést.

Kerkai Attila

Egy esztendeje szinte napra pontosan ugyanekkor megmérkőzött a két csapat egymással ugyancsak felkészülési mérkőzésen.

Az NK Maribor Szlovéniában az egyik, ha nem a topcsapatnak számít, annak ellenére, hogy jelenleg az Olimpija Ljubljana mögött a második a tabellán. A Maribor 13-szoros bajnok, a legutóbbi hat évben csak ők nyerték a pontvadászatot, az elmúlt szezonban pedig a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepeltek. A nyáron a BL-selejtező 2. körében kifogták a később a csoportkörbe jutott kazah Astanát, amely 3-2-es összesítéssel lépett túl a mariboriakon, így a szlovéneknek ezzel véget is ért a nemzetközi kupakaland. Az ősszel váltottak edzőt, jelenleg a horvát Krunoslav Jurcic irányítja a csapat munkáját.

A fentieket csak amiatt részletezzük, hogy érzékeltessük: erős ellenfél vár a ZTE FC-re szerdán. Annak ellenére, hogy a Maribor honlapjának beszámolója szerint is még csak a második hetet kezdték meg a felkészülésükben, és majd a törökországi edzőtáborra hegyezik ki a formába hozást. A Muraszombat melletti Moravske Toplicére (Alsómarác) viszont visszatérő vendégek télen, s egészen január végéig itt készülnek a tavaszra.

Króner Martin (jobbról), a ZTE FC játékosa védekezik a maribori Hoticcsal szemben az egy évvel ezelőtti találkozón. Akkor a szlovén csapat 4-0-ra győzött, s most is összemérik erejüket
Fotó: Szekeres Péter

A ZTE FC sem jár sokkal előrébb felkészülésében, mint a szlovénok, így mondható, hogy Csank János együttese is "munkából játszik" majd szerdán. Az együttessel készül - az adatlapja alapján görög-román állampolgárságú - Anatolis-Alexis Sundas, aki idehaza sem teljesen ismeretlen. A jobb oldali védő a Bp. Honvéd akadémiáján edződött, és egy alkalommal az NB I-ben is pályára léphetett. Korábban a Hellas Veronában, az elmúlt fél évben pedig a III. osztályú olasz Fidelis Andria csapatának a keretében volt, de onnan távozott a 22 éves labdarúgó.  

Maradva a játékosmozgásnál, Kocsárdi Gergely klubigazgató elmondta, hogy Szőllösi Ferencnek, ha lesz lehetősége, távozhat (kölcsönbe is), hiszen az ő posztján most telített a keret, így a középpályás nem sok lehetőséghez jutna tavasszal. Horváth Péter továbbra is a Szigetszentmiklóssal készül, őt kölcsönadják, és a fiatal kapust, Hársfalvi Andrást is, aki Balatonfüreden edz.  

Kedden érkezett a meghívó a ZTE FC-hez, hogy Bedi Bencét és Bíró Andrást is meghívták a „perspektívaválogatott" jövő hétfőn kezdődő háromnapos összetartására. Ez az a keret, amely a későbbi U21-es válogatott tagjait adja. Az viszont biztos, hogy Bíró nem utazik el, hiszen megsérült, és a jövő héten sem végezhet teljes értékű munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!