Tanulságos szezon ért véget

2019.05.16. 18:42

A tizedik helyen fejezték be a bajnokságot a ZTE KK férfi kosárlabdázói

Szerdán befejeződött a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata számára a bajnokság. Nem mondhatjuk, hogy végre, hiszen sokkal jobb lenne, ha a csapat folytatná a rájátszásban.

Kerkai Attila

Az egerszegi fiatalok közé tartozó Durázi Krisztofer (fehérben) 38-as dobószázalékkal és 13 ponttal, valamint 7 lepattanóval zárta a Sopron ellen pályán töltött 29 percet Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A ZTE KK szempontjából már tét nélküli találkozón nyert (89-80) szerdán a Sopron Egerszegen. A vendégeknek kellett a győzelem a legjobb nyolc közé kerüléshez, és az lett volna a meglepetés, ha ez nem jön össze nekik a sérült Andriy Agafonov nélkül felálló, és a szezon végére formán kívül került egerszegiek ellen.

Az egerszegi fiatalok közé tartozó Durázi Krisztofer (fehérben) 38-as dobószázalékkal és 13 ponttal,
valamint 7 lepattanóval zárta a Sopron ellen pályán töltött 29 percet Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Hogy a találkozó végül mégis izgalmas lett, az a ZTE KK-ban szerepet kapó kiegészítő emberek dicséretes lelkesedésének köszönhető. Ahogy a mérkőzés után Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője fogalmazott, a tűzzel játszottak, mert a 20 pontos vezetés után már nem számoltak a ZTE felzárkózásával. Doktor Péter hármasai feltüzelték a közönséget is, de a Sopron végül stabilizálta vezetését és nyert.

A paprikás hangulatú hajrában a zalai Bagó Martin és a soproni Supola Zoltán szólalkozott össze. Előbb kiállítást mutattak a játékvezetők, aztán videózás után Bagónak „csak” technikait adtak, amivel kipontozódott. Supola később elmondta: úgy érezte, túl kemény elzárást kapott az egerszegi fiútól, ezt tette szóvá, amire Bagó hevesen reagált. Utóbbi is megerősítette, hogy kemény fizikális volt a meccs, de a sajtószobában már mosolyogva fogtak kezet.

A ZTE KK tehát befejezte a szezont, a 10. helyen, és annyi biztos, hogy nem ez volt a cél Egerszegen. Megvannak a tanulságai is ennek a szezonnak. Például, hogy a keretbe szükség lett volna még egy tapasztaltabb (akár légiós) játékosra, hiszen már a bajnokság közepén látszott, hogy a képességei határán teljesít a csapat. Ám nem csak ezen múlt a rájátszás elszalasztása, sőt, jó esély volt a felsőházra is. A ZTE KK pont akkor került hullámvölgybe, amikor nem kellett volna, az alapszakasz utolsó harmadában, és igazából onnantól már nem is tudott ebből teljesen kikecmeregni. A középszakasz már erről szólt, ezzel pedig nem lehetett a 10. helynél előrébb végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában