Sport

2017.05.19. 16:55

Tizedik bajnoki címét ünnepelhette az Aquaprofit-NTSK csapata

Évzáró bankettjét tartotta az Aquaprofit-Nagykanizsai TSK, melynek keretében tulajdonképpen az első osztály bajnokának járó serleg átadására is sor került, de a második számú csapat sem panaszkodhatott, hiszen végül a harmadik helyen végzett.

Kühne László

Az első számú együttes nem mindennapi évadot zárt. Történetében a tizedik bajnoki címet szerezte az NB I-ben, mi több, zsinórban kilencedik elsőségét szerezte.

Az évzáró keretében Cseresnyés Péter államtitkár, Dénes Sándor polgármester, Nádasi Tamás egyesületi elnök, valamint a Magyar Sakkszövetség elnöke, Seszták Tamás is külön méltatták az elért eredményeket, melyek egyre inkább a rekordokat ostromolják a hazai sakkéletben.

A bajnoki kupával balról Nádasi Tamás, Seszták Tamás és Dénes Sándor a kanizsai sakk klub szezonzáró bankettjén
Fotó: Szakony Attila

- Értékeltük természetesen a bajnoki szezont is, egyben a játékosok teljesítményére is lebontva, de előzetesen csak annyit mondhatok, nagyon nagyot "mentünk" - fogalmazott a Papp Nándor, az első csapat vezetője. - Kiválót produkált Aczél Gergely, aki kilenc meccsen 7,5 pont gyűjtött, százalékosan pedig Gara Tícia játszott parádésan, hiszen nyolc partiból szerzett hét egységet.

Természetesen nem lehet megfeledkezni Bánusz Tamás, Kántor Gergely, Medvegy Zoltán teljesítményéről, de remek mutatói voltak Erdős Viktornak és dr. Flumbort Andrásnak is.

- Ami még figyelemre méltó, hogy a teljes bajnoki szezont lehoztuk öt partivesztéssel, ami a maga nemében szintén egyedülálló. Kiegyensúlyozott volt idén a liga, hiszen a táblázat alsó felén is nagy volt a csata, s a nagyobb küzdelemnek az is a hű tükörképe, hogy a megszerezhető pontoknak a csapatok jóval kisebb százalékát zsebelték be.

Nem szabad egyébként a második számú egységről sem megfeledkezni, mely a tavalyi NB I B-s bajnoki aranya után ősszel kissé beragadt, aztán viszont remekül egyenesedett ki és ért oda a dobogó harmadik fokára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!