vereség

2019.11.01. 20:48

A tartalékos ZTE KK simán kikapott Pakson

A férfi kosárlabda NB I A-csoport 6. fordulójának nyitómérkőzését jelentette a pénteken este megrendezett Paks-Zalakerámia-ZTE KK találkozó, melyre az egerszegiek Emmanuel Ubilla és a Reginald Johnson nélkül álltak fel. A tartalékos ZTE KK nem tudta elkerülni a vereséget.

Kerkai Attila

Atomerőmű SE Paks–Zalakerámia-ZTE KK 94-70 (24-21, 22-11, 24-20, 24-18)

Paks, 700 néző. Jv.: Cziffra, Nagy V., Söjtöry.

Paks: Evans 29/9, Harris 9/6, Faust 20/6, Kis R. 2, Lóránt 11. Csere: Jackson 6/3, Valerio-Bodon 10/6, Kovács Á. 7/3, Szalai. Vezetőedző: Branisz-

lav Dzunics.

ZTE KK: Simon 5, Gulyás 8/6, Williams 20/12, Djuric 8, Szabó Zs. 14. Csere: Farkas 3/3, Agafonov 6, Doktor 6, Bagó. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kipontozódott: Jackson (38.), ill. Djuric (35.), Doktor (39.), Farkas (40.).

Ubilla és Johnson balesetük miatt hagyták ki

A ZTE KK problémái ismertek voltak, hiszen két légiósok múlt vasárnap autóbalesetet szenvedett. Emmanule Ubilla játékára nem volt esély, végül Reginald Johnson sem tudta vállalni a játékot. Két alapembere nélkül állt tehát ki a Paks ellen a ZTE KK, amely jól kezdte a találkozót, ugyanis vezetett (7-10), de persze a kérdés az volt, hogy meddig tudja tartani a lépést a házigazdával. Tulajdonképpen az első negyedben sikerült ez, hiszen felváltva vezettek a csapatok, és csak a játékrész végén lépett el a Paks (24-21). A második tíz percben viszont állandósította előnyét a Paks, Bencze Tamás, a zalaiak szakvezetője sokat cserélt, hogy a mérkőzés második felére is maradjon tartalékuk.

A Paks a 15. percre 39-23-ra ellépett, s nem jöttek a zalai pontok. Olyannyira nem, hogy öt perc alatt mindössze egy kosár jött össze. Már ekkor látszott, hogy ezen a találkozón nem sok babér terem majd a ZTE KK-nak, amit hibákkal is tetéztek a zalaiak (41-23). Látva az erőviszonyokat, Braniszlav Dzunics bátran nyúlt azon játékosaihoz is, akik a korábbi mérkőzéseken kevesebb lehetőséghez jutottak.

A második félidőben a ZTE KK próbálkozott, de az érződött, hogy nem túl nagy meggyőződéssel. A paksiak hibákra kényszerítették az egerszegieket, és magabiztosan vezettek. A harmadik negyedben húsz fölé nőtt a két csapat között a különbség (66-45), amely tulajdonképpen kényelmesen összejött a Paksnak. A tolnaiak simán hozták ezt a mérkőzést, de a ZTE KK ebben az összeállításában többre nemigen volt képes. Persze, pontosabb játékkal lehetett volna kisebb is a különbség...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában