Sport

2017.08.28. 18:10

A szenioroké most a főszerep a keszthelyi teniszpályákon

KESZTHELY Ismét benépesülnek a város Balaton-parti teniszpályái, hiszen hétfőn kezdődött meg és péntekig tart a 41. Magyarország Nemzetközi Szenior Bajnoksága, egyben Lénárt László Emlékverseny.

Góth Imre

Hétfőn vette kezdetét az ITF, a Nemzetközi Tenisz Szövetség A kategóriájú, vagyis legmagasabb besorolású hazai versenye is. A mérkőzéseket a Helikon Szálló és a Helikon TC jól előkészített pályáin tartják, s a nevezések alapján a többségében európai versenyzők mellett a többi kontinens is képviseltetni magát közel 300 fővel a 35 év feletti korosztályok küzdelmében. Női és férfi, egyéni valamint páros számokban több korábbi világbajnok is jelezte részvételi szándékát.

Tavalyi felvételünkön elöl Csiszár Andrea korábbi győztes, mögötte Vizi E. Szilveszter, az MTA volt elnöke, akiket idén is várnak Keszthelyre

- Nagyon örülünk, hogy idén is nálunk kerül megrendezésre a verseny, így folytatódhat a több évtizedes hagyomány - mondta Horváth Imre, a Helikon TC elnöke a sportturisztikai szempontból is jelentős eseményről, aminek végén a résztvevők elviszik a város jó hírnevét a világba. - A versenyzők mindig elégedetten távoztak, hiszen nálunk olyan pluszt kapnak, ami kevés helyen található meg ilyen közel egymáshoz. A teniszpályák, a kiszolgáló létesítmények, a Balaton és Keszthely látnivalói a családias légkörrel, mind-mind egyedi hangulatot kölcsönöz a versenynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!