kosárlabda

2019.02.09. 10:06

A Szegedről távozott Tyron Green a ZTE KK új légiósa

A férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a 19. forduló keretében a Zalakerámia-ZTE KK együttese a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj vendége lesz szombaton 18 órától. A ZTE KK pénteken éjjel jelentette be, hogy a Szegedről távozó Tyrell Christopher Bellot-Green-nel erősíti meg keretét.

Kerkai Attila

Pénteken nap közben és még késő este is a szerződés aláírására vártak, ami végül megérkezett. A 200 centiméter magas kanadai Tyrell Green a mostani bajnokságban 18 mérkőzésen lépett pályára a Szegedben és távozása után gyorsan a ZTE KK látóterébe került. A Szolnok elleni találkozón viszont még nem játszik Green.

– Pont ilyen típusú játékost kerestünk, aki ráadásul edzésben és meccsben is van – mondta el a váltással kapcsolatban Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője. – Hozzáteszem, Szegeden sem azért váltak meg a kosarastól, mert elégedetlenek lettek volna vele, hanem a keretükben történt sérülések miatt meg kellett erősíteniük a 4-5-ös posztot és igazoltak is.

Ma este a Szolnok elleni találkozón még nem léphet pályára az új fiú, de a csütörtökön kezdődő Magyra Kupa nyolcas döntőjében már ott lesz a ZTE KK csapatában. A kanadai játékossal a szezon végéig kötött szerződést az egerszegi klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában