Sport

2016.02.18. 17:03

A Sopron ellen nem lesz teher a ZTE KK játékosain

Zalaegerszeg - A csütörtök délutáni edzést követően elutazott a fővárosba a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata, amely pénteken 13 órától a Sopronnal vívja a Zsíros Tibor Magyar Kupa első negyeddöntőjét.

Kerkai Attila

Amelyik csapat nyer, marad Budapesten, hiszen újabb csaták várnak rá.

Ahogy a hét elején is írtuk, erőltettet menet vár a Zalakerámia-ZTE KK-ra, a Magyar Kupa nyolcas döntő résztvevői közül leginkább Bencze Tamás együttesére igaz ez. A ZTE KK kedden bajnokit játszott Szegeden, ahol nyert, jövő szerdán a Szolnokot fogadja, s hogy mivel tölti ki a köztes időt az egerszegi csapat, csak rajtuk múlik...

Mohácsi (jobbról) védekezik a falcós Váradival szemben. Nincs teher az egerszegi játékosokon
Fotó: Katona Tibor

- Tény, hogy rajtunk kívül mindegyik csapat egy hetet készülhetett a Magyar Kupára, majd azt követően ugyanennyi idő áll a rendelkezésükre az újabb bajnoki fellépés előtt - kezdte Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője. - A szegedi előrehozott találkozó volt, a Szolnok elleni pedig a Tisza-partiak nemzetközi szereplése miatt elhalasztott meccs lesz, melyekhez alkalmazkodtunk. Mielőtt megkérdezné, nem fogok felállítani fontossági sorrendet kupa és bajnoki szereplés között. Egyetlen játékosomnak sem mondom, hogy ne hajtson, ne akarjon nyerni, mert sok mérkőzés előtt állunk, és esetleges pénteki sikerünkkel a hétvégén újabb két találkozóval bővülhet a program. Az MK-ra úgy készülünk, hogy bármi lehet, és ha nagyon kihegyeztük volna a formát például a pénteki összecsapásra, akkor sem lenne biztos a sikerünk. Terhet nem rakunk a srácokra, ha kijön egy jó eredmény, annak nagyon örülni fogunk.

Ami a Sopron elleni negyeddöntőt illeti, Bencze Tamás szerint ötven-ötven százalék esélye van mindkét csapatnak a sikerre. - A Sopron jó csapat és új légióst is szerződtetett Travis Taylor személyében - tért rá az aktuális ellenfélre a szakvezető. - Bár ő még nem játszott új klubjában, mi abból indulunk ki, amikor egymás ellen játszottunk bajnokin.

Az új légiósnál maradva: a ZTE KK-nál „felszabadult" egy hely Krapic távozásával, de a Magyar Kupa-döntőre már biztos, hogy nem lesz új külföldi játékosa a klubnak. Az egerszegiek ettől függetlenül keresik a megoldást, és Bencze Tamás megerősítette: mindenképpen szeretnének igazolni február 26-ig, amikor lejár az átigazolási határidő. - Aki van és számunkra megfelelő lenne, annak egyelőre túl magas az ára, aki pedig jöhetne, pont olyan típusú kosaras, aki nem kell most. Van ugyanis egy kialakult játékrendszerünk, s ezt nem akarjuk megbontani - foglalta össze röviden szempontjait a szakvezető.

Sabáli Balázst, a Sopron vezetőedzőjét is megkérdeztük a pénteki találkozó előtt. - Nehéz mérkőzés lesz, de ezzel nem mondok újat - kezdte. - A ZTE-vel kapcsolatban a bajnokság elején még bravúrgyőzelmekről beszéltek, de aztán kiderült, hogy ez a játék nagyon is tudatos volt a zalaiak részéről. Az alacsonyabb szerkezetet nagyon jól játsszák, remek légiósokkal. Célunk viszont nem más, mint a győzelem, s minél tovább jutni a kupában.

Magyar Kupa-program

Péntek (negyeddöntők): Sopron KC-Zalakerámia-ZTE KK (ND1) 13 óra, Atomerőmű SE-Körmend (ND2) 15.30, PVSK-Falco-Trend Optika KC Szombathely (ND3) 18, Szolnoki Olaj KK-TLI-Alba Fehérvár (ND4) 20.30. Szombat (elődöntők): ND 1. győztese-ND 2. győztese 16.30, ND 3. győztese-ND 4. győztese 19. Vasárnap: bronzmérkőzés 15, döntő 17.30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!