Pontokat vesztett Zalaszentgróton a listavezető Hévíz SK együttese

2019.04.07. 20:30

A Semjénháza 3-0-ra nyerte a rangadót a Gellénháza csapata ellen a 22. fordulóban

A hét végén a 22. fordulóval folytatódtak a küzdelmek a megyei labdarúgó I. osztályban. A listavezető Hévíz a szünetben 2-0-ra vezetett Zalaszentgróton, a találkozó azonban végül 3-3-ra végződött. A fürdővárosiak 21 mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata ért véget ezzel a döntetlennel. A Szepetnek nyolc gólt lőtt a hét végi játéknapon, míg a Zalakomár idegenben, a Gyenesdiás otthonában tudott nyerni.

Bozó Péter, Horváth Krisztina

A semjénházi Schuller Ferenc (balra) értékesíti a büntetőt a Gellénháza elleni mérkőzésen Fotó: Szakony Attila

Kinizsi SK Gyenesdiás–Flexibil-Top Zalakomár 2-3 (0-2)

Gyenesdiás, 80 néző. Jv.: Iványi G.

Gyenesdiás: Szabó Á. – Bolla, Kovács D., Acél, Balogh, Tóth R. (Kubicsek S.), Hegyi, Tarnóczai (Székács), Kiss B. (Szőcze), Pálfi, Czafit. Edző: Kocsis Norbert.

Zalakomár: Tóth-Pajor M. – Takács (Bagó Ba.), Csalló, Horváth Zs., Fábián, Nagy A., Daróczi (Vincze), Bagó Bá., Mészáros, Horváth J., Madarász. Edző: Nagy Attila István.

A vendégek végezhették el a kezdőrúgást, és meglepetésre megszerezték belőle a vezetést. A hazaiak uralták a mezőnyt, ám a fegyelmezett védelmet nem tudták feltörni. Sőt, egy gyors ellentámadásból a félidő végén a Komár növelte előnyét. Fordulás után kiegyenlített mezőnyjáték következett, Madarász vezényletével csapata ráérzett, megszerezhetik tavaszi harmadik győzelmüket. A hajrára felpörgött az iram: a 80. percben büntetőből szépíthetett a Gyenes, majd a kapu előtti apró passzokkal kidolgozott támadásból ismét a vendégek előnye nőtt. Pálfi a hosszabbításban még egyszer betalált a kapuba, az egyenlítésre azonban már nem maradt idő. A vendégek megérdemelten szerezték újabb győzelmüket és folytatták tavaszi jó sorozatukat, míg a Gyenesdiás harmadik vereségével mindenkit meglepett.

Gólszerzők: Czafit, Pálfi ill. Horváth J., Bagó Bá., Mészáros.

Jók: senki, ill. az egész csapat.

U19: Gyenesdiás–Zalakomár 1-8.

A semjénházi Schuller Ferenc (balra) értékesíti a büntetőt a Gellénháza elleni mérkőzésen Fotó: Szakony Attila

Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák–Zalalövő 1-2 (0-1)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Bors B.

Kiskanizsa: Parragi – Póka, Gerencsér (Németh R.), Lukács, Nagy R., László (Varga K.), Horváth G., Anger, Ötvös, Abay Nemes, Rácz. Edző: Lukács István.

Zalalövő: Dóra – Gyenese, Flander, Darabos (Kövesi), Végh (Herman), Németh B., Sipos, Zsoldos, Penczák, Cser, Tóth G. Edző: Ostrom János.

Küzdelmes mérkőzésen az első játékrészben a hazaiak irányították a játékot, számtalan gólszerzési lehetőséget alakítottak és hagytak kihasználatlanul. A félidő közepe táján a vendégek egy jól eltalált, kapufáról befele pattanó lövéssel megszerezték a vezetést. Továbbra is nyomott a hazai csapat, de a góllövés sehogy sem sikerült. Szünet után az első támadásból egyenlítettek a kiskanizsaiak, majd továbbra is nyomás alatt tartották a vendégek kapuját, de nem jött az eredmény. Később bátrabbá váltak a zalalövőiek, és nekik is adódott nem egy gólszerzési lehetőségük. Végül a találkozó végeredményét egy szerencsétlen öngól döntötte el a vendégek javára.

Gólszerzők: Abay Nemes, ill. Sipos, Anger (öngól).

Jók: Ötvös, Anger, Abay Nemes, ill. Gyenese, Sipos, Tóth G.

U19: Kiskanizsa–Zalalövő 0-3.

Szepetnek–Police-Ola 8-1 (3-1)

Szepetnek, 80 néző. Jv.: Vincze G.

Szepetnek: László (Szőke R.) – Szabó, Kozári, Kotnyek, Petanovics, Kollár (Pati), Horváth M. (Balassa), Nagy, Kiss, Takács (Bilák P.), Kobra. Edző: Domján László.

Police-Ola: Horváth (Varga A.) – Igazi, Kócza (Káli), Lukács, Kovács (Karakai), Bognár, Erdélyi, Varga Sz., Vass, Keskeny, Szekeres. Edző: Czigola Zsolt.

A hazaiak nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, Kobra és Kollár révén hat perc alatt kétgólos előnyre tettek szert. A félidő derekán Bognár büntetőből szépített, a Szepetnek előnye szünetre Petanovics bombája után ismét kétgólosra nőtt. Fordulás után a vendéglátók továbbra is támadásban maradtak, és Takács, Kiss, valamint Nagy góljaival tovább duzzadt a különbség. Kobra további két találatával alakult ki a végeredmény. Összességében nagy iramú, sportszerű mérkőzésen megérdemelt a hazaiak győzelme.

Gólszerzők: Kobra (3), Kollár, Petanovics, Takács, Kiss, Nagy, ill. Bognár (11-esből).

Jók: az egész csapat, ill. Kócza, Bognár.

U19: Szepetnek–Police-Ola 2-2.

Semjénháza–Olajmunkás Gellénháza 3-0 (2-0)

Semjénháza, 150 néző. Jv.: Lakics P.

Semjénháza: Szakmeiszter Á. – Kapuvári, Schuller, Kónya, Kovács, Orbán, Pál Mi. (Varga), Novák (Dömötör), Orsós (Szollár), Szakmeiszter J., Pál Ma. (Horváth). Edző: Németh István.

Gellénháza: Osbáth – Lukács, Czibor, Papp, Horváth I. (Horváth B.), Bognár, Szabó, Nagy, Szántó, Dávid, Odonics (Horváth L.). Edző: Bencze Péter.

Kitűnő játékvezetés mellett a hazai csapat remek napot fogott ki, és kiválóan futballozott, számos helyzetet alakítottak ki, és a három gól mellett még két kapufát is rúgtak. A három gól és a két kapufa elárulja, hogy a mai napon melyik csapat volt a jobb. A hazai nézők remélik, hogy sok ilyen mérkőzést látnak majd csapatuktól az elkövetkező fordulókban.

Gólszerzők: Pál Ma., Schuller (11-esből), Orsós.

Jók: Orsós, Kovács, Schuller, Kónya, ill. Szabó.

U19: Semjénháza–Gellénháza 0–2.

Femat Csesztreg–Creaton-Lenti TE 2-2 (1-1)

Csesztreg, 500 néző. Jv.: Kiss N.

Csesztreg: Csuk – Pál (Horváth Ri.), Molnár, Elek, Kancsal, Szekeres, Nagy R., Kiss B., Nagy N., Pesti, Pethő. Edző: Németh Imre.

Lenti TE: Simon – Kondákor, Porédos, Fehér (Mayer), Sárkány (Lukács), Balogh M., Lovrencsics, Soós (Mihalecz), Horváth L., Tuboly, Dolmányos. Edző: Szarka Péter.

Az első helyzet a vendégeké volt, de nem született gól. A 11. percben Nagy Norbert szerzett vezetést a csesztregieknek. A következő támadásnál a Lenti kapott 11-est, melyet Sárkány értékesített, 1-1. A második félidőben kezdés után Soós lőtte ki a hosszú sarkot, 1-2. A 72. percben Elek fejjel egyenlített. A második félidőben a csesztregiek végig támadtak, de a vendégek jól és hatékonyan védekeztek, Simon kapus többször remekül védett.

Gólszerzők: Nagy N., Elek, ill. Sárkány (11-esből), Soós.

Jók: Elek, Pesti, ill. az egész csapat.

U19: Csesztreg–Lenti TE 0–5.

Zalaszentgrót–Hévíz 3-3 (0-2)

Zalaszentgrót, 450 néző. Jv.: Hegedüs M.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. – Horváth D. (Nagy T.), Horváth E., Tóth D. (Kovács B.), Sümegi (Lampert), Gájer P. (Liegler), Farkas K., Ferenczi, Csik, Balogh Z., Gájer F. Edző: Jankovics Péter.

Hévíz: Ruzsik – Szi-Péter J., Giber, Török, Horváth M. (Kiglics), Nedelkó, Szi-Péter Zs., Pajor, Horváth D. (Meidl), Varga M. (Horváth L.), Vass. Edző: Damina László.

A bajnokság legrosszabb első félidejét produkálta a hazai csapat, ehhez kellett egy nagyon jól felkészített hévízi gárda, akik olyan tempóban kezdték a mérkőzést, amit ritkán látni megye I-es szinten. A második félidőt a játékosok szeretnék a hazai szurkolóknak ajánlani, és köszönik, hogy végig kitartottak mellettük.

Gólszerzők: Horváth E., Farkas K., Gájer P., ill. Varga M., Török, Giber.

Jók: az egész csapat, ill. senki.

Csács-NSE–ZNET-Telekom Becsehely 2-0 (0-0)

Nemesapáti, 100 néző. Jv.: Kubicsek M.

Csács-NSE: Jahic – Németh A., Szente, Éder, Friss (Luter), Vizsy Á. (Nikitscher), Hadrik, Szabó B., Németh B., Kónya, Vizsy B. (Deák). Edző: Kovács László.

Becsehely: Szekeres – Pintér, Végh, Fási (Török Má.), Török Mi., Kanizsai, Kovács D., Balassa, Süte (Varga B.), Molnár M., Navracsics.

A kiválóan küzdő Becsehely ellen, a 11-est is hibázó hazai csapatnak, Jahic bravúros védésére is szüksége volt, hogy Kónya Szilárd találataival 2-0-s győzelmet arasson.

Gólszerző: Kónya (2).

Jók: Jahic, Németh B., Kónya, Nikitscher, ill. Molnár M.

U19: Csács-NSE–Becsehely 1-2.

A Technoroll Teskánd–FC Keszthely-mérkőzés elmaradt, a vendégek felnőtt csapata nem érkezett meg a találkozó helyszínére. Az U19-es összecsapást megtartották, amit a Teskánd 9-2-re megnyert.

A góllövőlista élmezőnye:

22 gólos: Gájer Péter (Zalaszentgrót).

17: Vass György (Hévíz).

16: Kiss Balázs (Csesztreg), Kobra György (Szepetnek).

15: Czafit Richárd (Gyenesdiás), Nagy Tamás (Szepetnek), Pergel Bence (Teskánd).

14: Szabó Bence (Gellénháza).

13: Török Milán (Hévíz), Ferenczi Dávid (Zalaszentgrót), Nagy Norbert (Csesztreg).

12: Horváth János (Zalakomár), Horváth László (Gellénháza).

11: Soós Dávid (Lenti TE).

10: Mihalecz Péter (Lenti TE), Horváth Dániel (Hévíz).

9: Karakai András (Csács-NSE), Tóth Gergő Ádám (Hévíz), Papp Dávid (Police-Ola), Orsós Roland (Semjénháza).

8: Pálfi Patrik Bence (Gyenesdiás), Nagy Bence, Odonics Péter (mindketten Gellénháza), Szakmeiszter János (Semjénháza).

7: Kócza Bálint (Police-Ola), Karvalics Barnabás (Teskánd), Horváth Elemér (Zalaszentgrót), Sárkány Bence (Lenti TE).

6: Kiss Bálint (Csesztreg), Piecs László (Kiskanizsa), Pápai Mátyás (Semjénháza), Pergel Dávid (Teskánd), Molnár Márk (Becsehely).

Tudósítottak

Góth Imre (Gyenesdiás), Harmat János (Szepetnek), Kardos Roland (Zalaszentgrót), Kápolnás Zoltán (Kiskanizsa), Kárpáti István (Semjénháza), Kopecskó János (Csesztreg), Lukács Péter (Csács-NSE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában