Sport

2009.12.07. 07:55

A nyolc között a ZTK

Podbrezova (ZH) - Bár 5:3-ra kikapott, simán jutott tovább a teke Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjében szombaton a ZTK-FMVas. Az egerszegiek januárban a szerb bajnokkal vetélkednek majd a négyes döntőbe jutás reményében.

zaol.hu

 

Podbrezova (szlovák)-ZTK-FMVas 5:3(3873-3785)Egyénileg (elöl a hazaiak, vastag betűvel a pontszerzők): Foltin 656-Boanta 622, Zavarko 654-Fehér L. 632, Cavic 637-Nemes 637, Pasiak 682-Kiss (Németh) 605, Vadovic (Tomka) 615-Farkas 638, Pesta (Fiselyca) 629-Fehér Z. 651 fa.

A hazaiak a jelentős hátrányban a számukra kínálkozó egyetlen megoldást választották: legjobb játékosaikat az első három párba vezényelték, s megpróbáltak a félidőig 3:0-ás előnyt szerezni, hogy így nyomás alá helyezzék a vendégcsapatot. A számítás nem volt rossz és nem sokon múlt az sem, hogy a kiválóan dobó hazaiak törekvését nem koronázta siker. Ott volt viszont a pályán a vendégeknél Nemes Attila, aki annak ellenére, hogy csak ugyanannyit dobott, mint szlovák riválisa, el tudott orozni egy egyéni pontot a Podbrezova elől. (Az egerszegi fiúnak ilyen különleges párharcok jutottak ebben a nyolcaddöntőben. Emlékezetes: két hete több fát ütött, mint ellenfele, mégis elveszett az az egyéni pont.) S miután a zalai csapatnak ekkor már 4,5 szettpontja is volt (ebből a típusból az odavágón nyolcat szedett össze a Podbrezova), a ZTK-továbbjutás valószínűsége 99 százalékra emelkedett.

Szünet után ennek megfelelően felszabadultan dobhatott mind a két gárda, miután a nyomasztó téttől egyaránt megszabadult. A hazaiak becsületére váljék, hogy a kiesés nem törte le őket, sőt, nagyszerű pályacsúccsal vigasztalták magukat. A vendégeknél pedig Farkas és Fehér Zoltán is megverte a maga riválisát, s így a ZTK a lehető legkisebb különbségű vereség után jutott a negyeddöntőbe. Ahol a szerb bajnok Belgrád lesz az ellenfele.

A nyolcaddöntő további párharcaiban (elöl a továbbjutók): Bamberg (német)- Nachod (cseh) 6:2, 7:1. Zerbst (német)-Maribor (szlovén) 7:1, 6:2. Szeged (magyar)- Sucany (szlovák) 7:1, 6:2. Beograd (szerb)-Sterzing (olasz) 6:2, 7:1. Koblach (osztrák)-Nis (szerb) 6:2, 4:4. St. Poelten (osztrák)-Osijek (horvát) 5:3, 6:2. Zadar (horvát)-Cluj (román) 7:1, 6:2.


SOSEM LÁTOTT BELGRÁDIAK
– Eddig még soha nem találkoztunk a belgrádiakkal – mondta tegnap a Bajnokok Ligája folytatással kapcsolatban a ZTK elnöke, Takács László. – Tudni kell, hogy Szerbia a jelenlegi csapat-világbajnok, de abból a válogatottból négyen nem otthon játszanak. Úgy látjuk, hogy a Belgrád nagyjából olyan erősségű csapat lehet, mint a Podbrezova, s ennek megfelelően a továbbjutás a célunk ellene. A párharc január végén kezdődik majd, s ezúttal számunkra idegenben lesz az első meccs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!