Négy zalai pont itthon

2019.08.18. 21:35

A Nagykanizsa győzött, a Hévíz ikszelt az NB III-ban

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjában vasárnap mindkét zalai csapat hazai pályán szerepelt. A Nagykanizsa hatalmas csatában győzött, míg a Hévíz kétgólos előny után végül ikszelt, de megszerezte első pontját a bajnokságban.

Iglódi Endre, Kühne László

Vittman Ádám (balra) korai találata is fontos volt, később a küzdelem dominált a kanizsai találkozón

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Hévíz SK–Sárvár 2-2 (2-0)

Hévíz, Városi Stadion, 400 néző. Jv.: Kovács T.

Hévíz SK: Czirjék – Giber, Baráth, Nedelkó, Tóth G. – Szi-Péter Zs. (Bontó) – Pajor, Németh E., Horváth M. (Németh Á.), Horváth D. – Vass (Kobra). Vezetőedző: Damina László.

Gólszerzők: Horváth M. (6.), Pajor (16.), illetve Faggyas (58. – 11-esből), Skriba (87.).

Gyorsan megszerezte a vezetést és első találatát az újonc Hévíz. Németh Erik 20 méteres erős lövése még kijött a kapusról, de Horváth Márió érkezett és közelről a jobb sarokba lőtt. Nem sokkal később Pajor növelte a hazai előnyt. Fordulás után büntetőből szépítettek a vendégek, a 87. percben egy 28 méteres szabadrúgásból egyenlített a Sárvár. Közvetlenül a lefújás előtt hazai oldalon Bontó fölé lőtte ziccerben a meccslabdát. A Hévíz szervezetten és lelkesen játszott, reális végeredmény született.

Damina László: „Gratulálok csapatomnak a folyamatos fejlődéshez.”

Vittman Ádám (balra) korai találata is fontos volt, később a küzdelem dominált a kanizsai találkozón
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

FC Nagykanizsa–Puskás Akadémia FC II. 2-1 (2-1)

Nagykanizsa, 300 néző. Jv.: Maml.

Nagykanizsa: Horváth M. – Major, Gerencsér A., Horváth B. – Simonfalvi, Szegleti, Kovács Gy. (Bagó B.), Kretz – Hampuk (Ekker) – Vittman, Herzsenyák (Lőrincz). Vezetőedző: Barna László.

Gólszerzők: Vittman (1.), Hampuk (9., 11-esből), illetve Ganbold (40.). Kiállítva Ekker (82., Nagykanizsa).

A csapatok szinte még ki sem mondták, hogy „éljen-éljen”, Vittman Ádám fejjel meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak. A motiváltan pályára lépő vendéglátók koncentráltan játszottak, és Hampuk Ádám 11-esből növelte az előnyt. A félidő derekától a Puskás is összeszedte magát, a 40. percben Ganbold Ganbayar révén szépített. A második játékrészben csapkodóvá vált a játék, indulatossá lettek a felek. Az idő előrehaladtával a kanizsaiak heroikus küzdelmévé alakult a találkozó, de a három pontot begyűjtötték.

Barna László: „Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz. Korán szereztünk két gólt, majd úgy érzem, a harmadikat is megszerezhettük volna, ha a játékvezető is úgy gondolja… Csapatként sikerült értékes három pontot szereznünk.”

A 3. forduló további eredményei: Érd–Pápa 1-1, Veszprém–Fehérvár II. 0-0, Balatonlelle–Ménfőcsanak 2-0, BKV Előre–Lipót Pékség 1-3, Mosonmagyaróvár–Komárom 5-1, III. Kerület–Bicske 3-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában