Sport

2017.06.05. 16:20

A Nagykanizsa együttese nyerte a 2016/2017-es bajnokságot

ZALAEGERSZEG A hét végén a 30., záró fordulót rendezték a megyei labdarúgó I. osztályban. A Nagykanizsa együttese idegenben tudott győzni, ezzel megszerezte a bajnoki aranyérmet a 2016/2017-es szezonban.

Zalai Hírlap Sport

Semjénháza-Türje 5-1 (2-1)

Semjénháza, 60 néző. Jv.: Lancz Zs.

Semjénháza: Szakmeiszter Á. - Kocsis (Kollár), Kovács, Latin, Szollár, Schuller, Horváth, Szakmeiszter J., Orbán, Nagy, Markek (Kuzma). Edző: Markek István.

Türje: Farkas - Balázs, Fodor, Nagy, Ágh, Vasas (Párkányi), Károly, Szép, Kanizsai (Guitprecht), Kerkai, Tóth. Edző: Guitprecht László.
A Semjénháza SE vezetése nevében Kárpáti István elnök a következőként értékelt: "Szeretnénk megköszönni a szurkolók egész éves támogatását és biztatását, akik kitartottak a csapat mellett. Csapatunk rekordszámú döntetlent (13) ért el, amelynek következtében a bajnoki címért folyó versenyben komoly beleszólása volt.

Sajnos hátsó harmadban lévő együttesektől kevesebb pontot tudtunk elvenni, mint amire számítottunk, de masszív formáját mutattuk, hogy az elmúlt egy évben egyetlen hazai vereségünk volt, amit külső körülmények hatására szenvedtünk el. A bajnokság végére masszív csapattá váltunk, amit a sok döntetlen tükröz. Sajnos gólerős csatárunk, Nagy Gergő távozásával támadó posztunk gyengült. Gratulálunk a csapatnak az évi teljesítményéhez."
Gólszerzők: Latin, Szakmeiszter J. (2), Horváth (2), ill. Szép. Jók: Latin, Szakmeiszter J., Nagy, ill. Szép, Fodor, Kerkai.

U19: Semjénháza-Türje 3-6.

Zalagrár Pókaszepetk- Lets Do It Technoroll Teskánd 2-2 (1-1)

Pókaszepetk, 200 néző. Jv.: Hegedüs M.

Pókaszepetk: Simon - Kovács M., Büki, Bognár, Csécs (Pethő), Lukács, Cseke, Bertók (Hemela), Száraz, Horváth Sz., Karvalics. Edző: Lepár Attila.

Teskánd: Bucsics - Gulyás, Magyar, Major, Lapat, Vizsy (Sopronyi), Viola, Zsuppán, Kecskés (Boczföldi), Pergel, Németh B. Edző: Pergel Attila.

A pókaszepetki búcsún a hazaiak kétszer vezettek az ellenfél ellen, akik mindkétszer ki tudtak egyenlíteni. A teskándiak második gólja a hazaiak szerint vitatható körülmények között született. Végül a két csapat döntetlenre végzett ezen a délutánon.

Gólszerzők: Horváth Sz., Karvalics, ill. Pergel D. (2). Jók: az egész csapat, ill. senki. Kiállítva: Csécs (58., Pókaszepetk).

U19: Pókaszepetk-Teskánd 2-1.

Femat Csesztreg-Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák 5-0 (3-0)

Csesztreg, 100 néző. Jv.: Papp Á.

Csesztreg: Fábián - Nemsics, Horváth R., Kiss Ba., Kancsal, Elek, Nagy N., Mánfai (Fülöp), Magai (Szekeres), Pethő, Nagy R. Edző: Őr József.

Kiskanizsa: Munkácsi - Csordás, Póka (Somogyi), Piecs, Beck, Lukács, Dolmányos, Pál, Mulasics, Ganzer, Ötvös. Edző: Sneff Ferenc.
A csapatok először játszottak a felújított gyepszőnyegű pályán.

A 15. percben Pethő bal oldalról indulva szép cselek után a hosszú sarokba lőtt.

A 22. percben Pethő ezúttal gólpasszt adott, labdája Kiss Balázst találta jó helyzetben, aki nem hibázott, 2-0. A 43. percben Kiss indította Pethőt, aki szép gólt szerzett, 3-0. A 83. percben Pethő a félpályáról indulva magabiztos megszerezte harmadik találatát is, 4-0. A 87. percben egy kapu előtti kavarodás után Kiss Balázs szemfüles gólt rúgott, beállítva az 5-0-s végeredményt. Szép szezonzáró, magabiztos győzelem.

Gólszerzők: Pethő (3), Kiss Ba. (2). Jók: Nagy N., Elek, Nagy R., Pethő, ill. Munkácsi, Ötvös.

U19: Csesztreg-Kiskanizsa 1-1.

Szepetnek-Nagykanizsa 1-3 (0-2)

Szepetnek, 600 néző. Jv.: Németh I.

Szepetnek: Horváth - Kalinics (Petanovics), Balázs (Anger), Szép (Szabó), Cs. Horváth (Bilák), László (Berta), Nagy, Völgyi, Rákhely, Kollár, Szőke. Játékos-edző: Cs. Horváth Gábor.

Nagykanizsa: Szabó - Csáki, Kulcsár O., Rácz (Kulcsár R.), Nagy (Péntek), Hóbor, Szalai (Kisharmadás), Papp, Zsirai A., Gerencsér, Zsirai P. (Kiss), Boros (Kotnyek). Edző: Gombos Zsolt.

A nagy tétnek megfelelően, 600 néző előtt, a mérkőzés elején a Nagykanizsa egy megpattanó lövésből Hóbor révén megszerezte a vezetést. A hazai csapatot a korai gól megfogta, és 4 perc múlva újabb találatot szereztek a vendégek Nagy Gergő révén. Ezt követően kiegyenlítetté vált a mérkőzés, de a jól záró vendégvédelemmel szemben igazi gólhelyzetet a hazai csapatnak nem sikerült kialakítani.

A Szepetnek a szünetben sérülések miatt hármat cserélt. A második félidő hidegzuhanyként kezdődött a hazaiaknak, a Nagykanizsa az első támadásából, Gerencsér révén gólt szerzett. A szepetneki csapat becsülettel küzdött, amelynek eredményeként a hajrában Kollár szépített.

Összességében a rendkívül motivált vendégek megérdemelt győzelmet arattak a sérülések miatt átszervezett, de tisztességgel helytálló hazaiak ellen. A mérkőzést követően Józsi György, az MLSZ ZMI igazgatója adta át a bajnokcsapatnak az érmeket és a kupát. A Nagykanizsa osztályozó mérkőzéséhez sok sikert kíván a szepetneki sportegyesület.
Gólszerzők: Kollár, ill. Hóbor, Nagy, Gerencsér. Jók: Kollár, Nagy, Szőke, ill. az egész csapat.

A szepetneki Völgyi Dávid (balra) szereli a Nagykanizsa játékosát, Péntek Adriánt Fotó: Gergely Szilárd

Gyenesdiás Kinizsi-Olajmunkás Gellénháza 2-1 (2-1)

Gyenesdiás, 100 néző. Jv.: Varga P.

Gyenesdiás: Hajba Gá. - Szigeti, Mátó, Balogh, Hegyi, Pandur, Szabó B., (Soós G.), Sipos, Szőcze (Soós M.), Sipőcz (Kocsis), Czafit R. (Torsa). Edző: Hajba Géza.

Gellénháza: Cseresnyés - Keszei, Török (Vincze), Toplak (Pintér), Dávid, Horváth B., Turi, Bognár, Nagy Z., Ferenczi, Odonics. Játékos-edző: Bencze Péter.

Mindkét csapat számára már kialakult a végső helyezés a vasárnapi mérkőzés előtt. A házigazdák becsületből, elszántságból, virtusból bizonyították, hogy helyük van a magasabb osztályban. Az erős szél sem tudta megzavarni a csapatokat, nagy taktikai csatával kezdődött a találkozó, amiből a Gyenes szerezte az első gólt egy mintaszerű támadás végén.

Tíz percen belül bal oldali akcióból egyenlítettek a vendégek, amire szépségdíjas gól formájában hamarosan érkezett a válasz. A második játékrészt végig irányították a hazaiak, gólszerzésüket a fegyelmezett védelem megakadályozta. A gyenesi győzelem ellenére ünnepelhettek a gellénháziak, harmadik helyükhöz gratulálnak a gyenesdiási labdarúgók és szurkolók.

Gólszerzők: Szabó B., Czafit R., ill. Odonics. Jók: az egész csapat, ill. senki. Kiállítva: Ferenczi (88., Gellénháza).

Flexibil-Top Zalakomár- Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót 4-0 (1-0)

Zalakomár, 150 néző. Jv.: Major Zs.

Zalakomár: Tóth-Pajor M. - Baranyai (Tóth-Pajor Sz.), Horváth Zs., Bagó, Tarnóczai, Fenusz, Szelei, Földesi (Kuti), Madarász Z. (Horváth I.), Horváth J. (Madarász Sz.), Fábián (Mészáros). Edző: Kiss István.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Németh Á., Csik K., Vastag (Nagy), Horváth B., Király, Tóth R. (Gulyás), Horváth B., Tóth D., Sümegi, Csík T. Edző: Jankovics Péter.

A hazaiak lendületes játékkal kezdtek és magukhoz ragadták a kezdeményezést, rengeteg helyzetet alakítottak ki az ezúttal a motiválatlannak tűnő Zalaszentgrót ellen, így megérdemelt hazai győzelem született. Összeségében a Zalakomár csapata teljesítette a célkitűzést, a megyei I. osztályban maradást, túlnyomórészt helyi játékosokkal. A hazai csapat a győzelmet a 13 év után az egyesület vezetésének éléről lemondó idősebb Tóth-Pajor Mátyásnak ajánlja.

Gólszerzők: Madarász Z. (2), Horváth J., Földesi. Jók: az egész csapat, ill. Tóth Zs., Horváth B.

A VÉGEREDMÉNY

1. Nagykanizsa 28 23 3 2 93 - 19 72

2. Csács-NSE 28 22 3 3 93 - 20 69

3. Gellénháza 28 15 7 6 74 - 35 52

4. Lenti TE 28 13 10 5 65 - 26 49

5. Csesztreg 28 15 2 11 79 - 51 47

6. Szepetnek 28 13 8 7 46 - 36 47

7. Zalalövő 28 11 5 12 42 - 50 38

8. Zalaszentgrót 28 11 4 13 50 - 58 37

9. Teskánd 28 10 4 14 43 - 45 34

10. Semjénháza 28 7 13 8 45 - 51 34

11. Kiskanizsa 28 9 5 14 59 - 71 32

12. Pókaszepetk 28 8 3 17 47 - 90 27

13. Zalakomár 28 6 3 19 27 - 60 21

14. Gyenesdiás* 28 8 3 17 46 - 68 15

15. Türje 28 2 1 25 19 - 148 7

*: 12 pont levonva

 

Szerszámsziget-Zalalövő-Kaposi International Transport Csács-NSE 2-3 (1-1)

Zalalövő, 130 néző. Jv.: Kubicsek M.

Zalalövő: Dóra - Szőke, Balogh A., Kellner, Cseresnyés, Gyenese, Zsoldos, Horváth B. (Tóth B.), Sipos (Mavolo), Darabos (Tóth Á.), Nagy D. Edző: Ostrom János.

Csács-NSE: Kozma - Somogyi, Mihalecz, Horváth Pa., Lepár, Kozári (Sági), Csongár, Horváth Pé., Horváth A. (Nyári), Csik (Lukács), Domján (Rédei). Játékos-edző: Sebők József.

A zalalövői Kellner Tamás Zsolt (zöldben) küzd a labdáért a szakadó esőben a Csács-NSE ellen Fotó: Pezzetta Umberto

Gólszerzők: Horváth B., Nagy D. (11-esből), ill. Mihalecz (2), Horváth Pa. Jók: Kellner, Horváth B., Nagy D., ill. Somogyi, Mihalecz. U19: Zalalövő-Csács-NSE 2-3.

A bajnokaspiráns Mihalecz góljával korán vezetéshez jutott, ám gyorsan jött a hazaiak válasza: Nagy Dániel ugratta ki Horváth Balázst, aki higgadtan lőtt a kapuba. Szünet után Mihalecz fejesével ismét a vendégeknél volt az előny, melyet Horváth Patrik egy akcióból lőtt góllal tovább növelt. A hajrában Nagy Dániel, mint sértett lőhetett büntetőt, mellyel szépített a ZTK. A hazai gárda méltó ellenfele volt a Csács-NSE-nek, és ha az elmaradt 11-est megkapja, pontot is szerezhetett volna.

A II. osztály hét végi eredményei

ZALAEGERSZEG A hét végén a megyei labdarúgó II. osztályban is befejeződtek a küzdelmek a korábbról elhalasztott 15. fordulóval.

Északi-csoport

Helsa Andráshida TE-Zalaszentgyörgy 5-2 (2-2), Várvölgy-Zöld Elefánt Étterem Zalaapáti 3-0 (1-0), Böde-Páterdomb 3-2 (0-1), Cserszegtomaj-Z-Service Zalaszentmihály 5-2 (2-1), Police-Ola-Rezi Petőfi 2-0 (1-0), Nagykapornak-Keszthely Milefa 4-2 (3-2), Zalaszentiván-Sármellék 10-1 (4-1).

Déli-csoport

Sportklub Gutorfölde-Pölöske 3-2 (0-2), Molnári-Felsőrajk 2-0 (1-0), Reák-Gép Bak-Lenti TSZ 3-3 (2-3), Sava-Borsfa-Borsfa-Miklósfa 0-5 (0-4), Páka-Kerámia Tófej 1-0 (1-0).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!