Győzelmi szériában az EKK

2019.04.17. 20:24

A listavezető nyert Hévízen a női kézilabda NB II-ben

A női kézilabda NB II-ben az Egerszegi KK sorozatban harmadszor nyert, és pontelőnyt szerzett a tabellán mögötte lévőkkel szemben. A Hévíz SK csoportja éllovasától szenvedett vereséget hazai pályán.

Iglódi Endre, Kerkai Attila

Fekete szerelésben Béres Eszter (Egerszegi KK)

Fotó: Jóna István

Észak-nyugati csoport:

Egerszegi KK–Mosonszolnok 22-14 (11-5)

Zalaegerszeg, Kölcsey- gimnázium, 100 néző, Jv: Baranyi, Csalló,

EKK: Tállai – Jáger, Hári 1, Balogh 1, Csata 6/1, Bogár, Béres 5. Csere: Mikolics (kapus) 1, Gotthárd 5, Blaskovics, Major 2, Budavári 1. Edző: Csatáné Balogh Beatrix

Mindkét csapat idegesen kezdett, ami a támadójátékra nyomta rá igazán a bélyegét. A középmezőnyhöz tartozó vendégek voltak pontosabbak, az EKK-nak az ismét remekül védő Tállai Emese adott lendületet. A feljavuló házigazda a félidőig állva hagyta az ellenfelét. Később sem vesztett ritmusából az egerszegi csapat. A vendégek mindent megpróbáltak, de nem tudtak 5-6 gólnál közelebb férkőzni. Az EKK minden tekintetben ellenfele fölé nőtt és megérdemelten nyert újabb, a bennmaradáshoz fontos találkozót. Igazi csapatmunka és jó egyéni teljesítmények is kellettek a sikerhez.

Jók: a teljes hazai csapat.

Fekete szerelésben Béres Eszter (Egerszegi KK)
Fotó: Jóna István

Dél-nyugati csoport:

Hévíz SK–Kozármisleny SE U22

18-24 (8-9)

Hévíz, 120 néző. Jv.: Ács Zs., Kovács T.

Hévíz SK: Molnár – Holczbauer 1, Czigány 2, Buzás 7, Burghardt L. 3, Vágó 1, Borsi B. Csere: Bán-Farkas (kapus), Berecz 1, Horváth L. 1, Penzer 2, Balogh B., Halász. Edző: Baranyai Norbert.

Lendületes, jó iramú találkozón a védekezés dominált. A vendégek az első játékrészben szinte végig vezettek egy-két góllal. Molnár jól védett a hazai kapuban, Buzás a mezőnyben szinte „felszántotta” a pályát. De a hazaiaktól mindenkit dicséret illet a listavezető elleni lelkes küzdeni akarásáért. A 44. perc állása (14-15) után a vendégek kétszer is háromgólos sorozatot produkáltak, és ezzel bebiztosították maguknak a győzelmet. A vereség ellenére is dicséretet érdemlő lelkes Hévíz egy fiatal és rendkívül motivált csapattal találkozott szombaton. A vendégek edzője, Gyulai László tankönyvbe illő módon ösztönözte játékosait a kispadnál, és ezzel elnyerte a közönség elismerését is.

Jók: Molnár, Buzás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában