Sport

2007.06.19. 02:29

A legnívósabb viadal

Nagykanizsa (bb) - Nem csak a versenyzőket, de az állatokat is nagyon megterhelte a hét végén a forróság a Csónakázó-tó melletti nemzetközi és országos lovastusaversenyen.

Benedek Bálint

A hagyományos military első napján a forróságon kívül feltámadt szél is hátráltatta a díjlovaglást. A tereplovaglásra teljesen lecsillapodott a szél, a hőség maradt, mely teljesen felkorbácsolta a kedélyeket. Ennek ellenére a lovasok kitartóan, s jól bírták a gyűrődést, egyetlen esés sem történt. A nemzetközi színtérről osztrák és német indulók érkeztek, de a magyar élmezőny is képviseltette magát. A pálya ifj. Dobri Lajos keze munkáját dicséri, a tervezésben a nemzetközi lovas szövetség olasz szakembergárdája is közreműködött. Zala megyét a hévízi Szabó Tamás, Hollé Lilla mellett a Kanizsa Lovasklub színeiben Wiandt Henrietta és a Toledó LK versenyzője Tamás Bianka képviselte. A kanizsai fiatalok remekül szerepeltek, hisz az ifjúsági lovasok közül előbbi első helyet, míg Tamás Bianka a másodikat szerezte meg. - Hazai viszonylatban a kanizsai verseny a legnívósabb - fogalmazott Bakó Lajos, a military szakág vezetője. - Szerencsére (egy év kihagyás után) ismét meg tudták tartani az erőpróbát, melyen a legmagasabb kategóriában küzdöttek az indulók. Csodálatos környezetben, európai szintű pályát alakítottak ki a szervezők, ez talán megelőlegezi a 2009-es ifjúsági Eb rendezését is. Persze addig sok javítani valónk van, ez a viadal nagyon jó teszt volt. A kanizsaiak a hét végén sem maradnak lovassport nélkül, 22-24 között nemzetközi díjugrató-verseny lesz. Remek teszt volt ez a verseny, jöhetnek majd az újabbak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!