Sport

2009.07.02. 02:29

A legjobbak versengenek

Nagykanizsa - A kuriózumnak számító csapatok díjlovaglásával kezdődik el ma 9 órától a 31. Landliche Amatőr Lovasok Military Európa-bajnoksága a Csónakázó-tó partján.

Benedek Bálint

A hét eleje óta nagy a nyüzsgés a pálya körül (képünkön), hiszen sorra érkeznek a lovakat szállító hatalmas kamionok, sőt a versenyzők többsége is elfoglalta a helyét. A szervező, Kanizsa Lovas Klub arra készült, hogy a mobil karámokat új, biztonságosabb helyen húzza fel, ám a felázott talaj miatt maradtak a korábbi jól bevált területen.

- A rengeteg eső elintézte az erdő szélére ékelt új területet, ám a versenypályáknak kifejezetten használt a csapadék - mondta Végh Csaba a Kanizsa LK elnöke. - Az istállók már állnak, és az Európa-bajnokságra érkező osztrák, belga, angol, német, holland, svájci és magyar csapatok leadták a nevezésüket. Sőt a nemzetközi csillagos kategóriákban induló csehek és a bolgárok is lejelentkeztek a versenybíróságnál.

A nemzetek közötti szorosabb összetartást erősítő Lndliche szövetség holland elnöke, Sjef van Roovert valószínűleg felajánlja a cseh és bolgár gárdáknak, hogy csatlakozzanak az Európa-bajnoksághoz. A nemzetközi csillagos egyéni versenyszámban a zalaiak egyetlen lovasa, a Kanizsa LK színeiben induló, 18 éves Tamás Bianka nagy reményekkel indul hazai versenyén.

- Bianka a versenyt megelőző hetekben edzőjével az olimpikon, Hercegfalvi Tiborral kemény tréningeken vett részt - fogalmazott az édesapja, Tamás Ottó. - A somogysárdi edzőtábort követően, egy nívós ausztriai lovastusán Hárlem nevű lovával a középmezőnyben végzett. Aztán a rutinos, 15 éves állattal a közelmúltban Kaposváron szerzett minősítést a kanizsai military egycsillagos versenyre. Tavaly balszerencséje is volt, reméljük most jól szerepel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!