Három korosztály fiataljaival

2019.02.12. 17:54

A kosárlabdázók Mini Zsiráf Kupáján nemzetközi mezőny vonult fel

Mini Zsiráf Kupa néven három korosztálynak rendezett fiú kosárlabdatornát a Zalakerámia ZTE KK és a Mini Zsiráf Alapítvány Zalaegerszegen. A viadal nemzetközi jelleget öltött, hiszen érkeztek vendégek Horvátországból, Bosznia-Herce­govinából is.

Jóna István

A 2008-as korosztály Ivánkovics István Emléktornájának döntőjében fehér mezben a ZTE KK/A csapata, sötétben a későbbi győztes Ifjú Sólyomfiókák együttese Fotó: Jóna István

A három korosztály három helyszínen vetélkedett egymással. Az Ostoros Károly-csarnokban a kadett (2004), az Eötvös-iskolában a gyermek (2007) korosztálynak, míg az Apáczai VMK tornatermében a kenguru (2008) korosztálynak nyílt lehetősége a felkészülésre. A legnagyobbaknál négy csapat (Szombathely, Zenica, Csáktornya, ZTE KK), körmérkőzéses rendszerben játszott a Mini Zsiráf kupáért.

A kadettoknál a győzelmet veretlenül a KK Kengur Zenica szerezte meg a házigazda Zalakerámia ZTE KK, a KK Medimurje Cakovec és a Szombathely SI előtt. A torna All Star csapatába minden klub a legjobbját delegálhatta, így Halilovic Dzah (Zenica), Makkos Dávid (ZTE KK), Rajan Sartaj (Cakovec), Büki Lóránt (Szombathely) kapott különdíjat.

A 2008-as korosztály Ivánkovics István Emléktornájának döntőjében fehér mezben a ZTE KK/A csapata, sötétben a későbbi győztes Ifjú Sólyomfiókák együttese Fotó: Jóna István

A gyermek korosztálynak kiírt Eötvös Kupán hat csapat, két csoportban versenyzett. A nagy csatákat hozó tornát végül a Böjtös-Bau Ricsilla csapata nyerte, a döntőben legyőzve a ZTE KK Eötvös csapatát. A harmadik helyen a Rátgéber Akadémia végzett. A további sorrend: 4. Kozármisleny SE, 5. Ifjú Sólymok, 6. Zalakerámia ZTE KK/B. A torna All Star csapatába Török-Papp Benedek (Ricsilla), Tóth Levente (ZTE Eötvös), Kohn Tamás (Rátgéber), Tóth Botond (Kozármisleny), Hansen Dávid (Szhely), Rávai Zoárd (ZTE KK) került be.

Az idén csatlakozott a kettő nagy múltú tornához a három éve életre hívott Ivánkovics István Emléktorna. A ZTE KK férfi kosárlabdacsapatának egykori kiváló játékosára is emlékeztek, aki tagja volt a negyven éve az NB I-et kiharcoló csapatnak. A kiváló játékos emléke előtt a 2008-as korosztály tisztelgett egy hatcsapatos tornával. Az elsőséget a szombathelyi Ifjú Sólyomfiókák csapata szerezte meg a Zalakerámia ZTE KK/A csapata előtt. A harmadik helyen a Rátgéber Akadémia végzett, megelőzve a KK Medimurje Cakovec, a Böjtös-Bau Ricsilla és a Zalakerámia ZTE KK/B csapatát. Az All Star csapatba Gérczei Bence (ZTE KK/A), Hirth Bálint (Rátgéber), Sinkovic Filip (Cakovec), Krizsán Kata (Ricsilla), Döbrentei Csanád (ZTE KK/B) került be, a győztes Ifjú Sólyomfiókák edzője együtteséből nem akart kiemelni senkit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában