Sport

2016.10.29. 18:05

A Körmend most jobb volt a ZTE-nél

Szombaton a vasi városban rendezték a férfi kosárlabda bajnokság 2016-2017. évi szezonjában az első Körmend-ZTE KK összecsapást. A találkozót természetesen telt ház előtt és a megszokott remek hangulatban zajlott, ami most hazai győzelmet hozott.

Kerkai Attila

Egis-Körmend – Zalakerámia-ZTE KK  94-76 (25-12, 15-17, 34-26, 20-19)
Körmend, 2000 néző. Jv.: Benczur, Söjtöry, Balogh.
Körmend: Petty 15/3, Smith 22/15, Saddler 11/9, Horti 6, Loveridge 9. Csere: Allen 14, Ferencz Cs. 12/6, Németh Á. Vezetőedző: Teo Cizmic.
ZTE KK: Ubilla 15/9, Norfleet 11/3, Kerpel-Fronius 4, Szabó Zs. 9, Drungilas 24. Csere: Benke 10/6, Mohácsi 3/3, Velkey, Czinger, Kis R.  Vezetőedző: Bencze Tamás.
Kipontozódott: Horti (32.), illetve Benke (40.).

Nem állt a teljes keret Bencze Tamás rendelkezésére, hiszen Gáll Dominik betegség miatt hiányzott, Olasz Ádám, pedig az U20-as mérkőzésen szenvedett kézsérülést. A héten betegséggel bajlódó Velkey János viszont a szakvezetés rendelkezésére állt, a  hazaiaknál Teo Cizmic vezetőedző mindenkire számíthatott, s érdekes összecsapás ígérkezett, hiszen a két csapat kerete a nyáron átalakult.

A ZTE KK csak a mérkőzés elején tudta tartani a lépést a hazaiakkal, , de aztán 13-9 után ellépett a házigazda. A Körmend gyorsabb volt, Bencze Tamás pedig folyamatos cserékkel próbálta a megtalálni a legjobb összetételt, hogy az öt légióssal  rendelkező házigazda lendületét  elvegyék. Nem sikerült, ráadásul a zalaiak dobásai sem ültek, így 13 pontos előnyt harcolt ki magának a Körmend. Az egerszegiek mintha túlizgulták volna ezt a meccset, legalábbis néhány megoldásuk erre engedett következtetni. A kimaradt dobások után Smith hármasával  32-16-re lépett el a Körmend, s ugyan később védekezésben feljavult a ZTE KK, de a támadásai továbbra sem voltak gördülékenyek (40-29).

A második félidőt Drungilas kosarai vezették be (40-33), aztán Ubilla javított a saját és csapata statisztikáján két triplával. A másik oldalon azonban ott volt Lenzelle Smith, aki az ötödik hármasát  is bedobta (49-39). Nagyon közelebb viszont csak ritkán tudott jutni, mégis volt erre remény, de aztán két-három kihagyás után a Körmend büntetett  és a 27. percben ellépett 64-47-re. Az, hogy parázs csata volt ez mégis, azok az ütközések és esések mutatták, melyeket  ritkán látni kosárlabda pályán, viszont szombaton mégis a Körmend volt a jobb. Horti büntetőivel 69-48-ra módosult az állás, s az a tény, hogy a harmadik negyedben a ZTE KK 34 pontot kapott, ez  sok mindent elmond. Viszont azt sem lehet elvenni az egerszegiektől, hogy végig óriásit küzdöttek. Olyannyira, hogy  a 35. percben 78-69-re feljött a zalai együttes és a Körmend mintha elbizonytalanodott volna. Vezetett  már 24 ponttal is, s meglepetésként érte, hogy innen jött ellenfele, annyit viszont már nem hibázott, hogy elbukja ezt a találkozót. Sőt a végén visszaállította megnyugtató előnyét és nyert, megérdemelten, ezt hozzá kell tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!