Közel ötszázan a díjazottak között

2019.03.12. 20:00

A kiemelkedőt nyújtó sportolókat ismerték el Nagykanizsán

A tavalyi évben kiváló eredményt elért sportolókat díjazták kedden a HSMK színháztermében. A nagyszabású ünnepségen 27 sportág 487 versenyzője kapott oklevelet és medált.

Benedek Bálint

A Szan-Dia Fitness SC népes csapatából, a táncban és a kötélugrásban egyaránt jól szereplő Gerlinger Laurát is díjazta Dénes Sándor polgármester

Fotó: Szakony Attila

Az összejövetelt az előző évekhez hasonlóan a polgármesteri hivatal humán és hatósági osztálya szervezte. Az eseményen a sportolókon kívül a város vezetői, valamint Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója és Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is részt vett. Az ünnepségen elhangzott: a 27 sportág képviselői a városuk, az egyesületük és az iskolájuk jó hírét vitték az ország számos pontjára és a határokon túlra is. Nagy öröm, hogy a kitüntetettek között vannak olyan sportolók, akik több sportágban és versenyszámban értek el kimagasló eredményeket.

A Szan-Dia Fitness SC népes csapatából, a táncban és a kötélugrásban egyaránt jól szereplő Gerlinger Laurát is díjazta Dénes Sándor polgármester Fotó: Szakony Attila

A díjazottakat, a felkészítőket és a megjelent szülőket Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere köszöntötte. Mint elmondta: büszkék lehetünk mindannyian, hiszen közel ötszáz sportolónak adhatnak át elismerést, mely a városban élő szakemberek és sportolók felkészültségéről, elhivatottságáról és sportszeretetéről tesz tanúbizonyságot.

– Fontos azonban úgy tekinteni a mostani alkalomra, mint a múlt utolsó napjára, de egyben a jövő kezdetére, amikor elképzelnek új célokat és csúcsokat, amelyeket szeretnének még elérni – folytatta. – Ez ad erőt és energiát a további munkához, és biztosítja a pozitív lelkületet: egy sportoló nem mindig csak sikereket és győzelmeket ér el, hanem olykor kénytelen vereséget is elszenvedni. De mindez hozzátartozik, hiszen a sportok ősidőktől fogva a nevelést, a lelki erőt és a lélek nemesítését is magukban foglalják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában