A női kézilabdázók feljutottak – a férfiak kiestek

2019.07.19. 17:59

A kanizsai Tungsram SE mindkét csapata az NB II-ben

A Tungsram SE Nagykanizsa kézilabdázóinál is zajlik az élet, még ha a labda helyett egyelőre a kitöltendő papírok és a beadandó kérelmek játsszák is a főszerepet.

Kühne László

A férfi csapat hiába küzdött, búcsúzott az NB I B-től

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Néhány hete Tóth László, a Tungsram hölgycsapatának edzője a megszerzett megyei bajnoki cím után örömmel újságolhatta, hogy reményei szerint megpróbálják a felsőbb osztályt, vagyis ősztől az NB II-ben küzdenek.

– Igen, beadtuk a nevezést a harmadik vonalra – mondta el valamivel később a szakvezető, majd néhány napja Csáktornyán, az FC Nagykanizsa labdarúgóinak edzőmeccsén már így folytatta: – Eldőlt, hogy mehetünk az NB II-be, a nevezésünket elfogadták, így most már keressük a játékosokat, akikkel meg tudjuk erősíteni a keretünket.

A férfi csapat hiába küzdött, búcsúzott az NB I B-től
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Szavait Marczinka Csaba, a kanizsai klub szakmai vezetője is megerősítette, igaz, a férfi szakággal kapcsolatban már nem voltak ilyen jó hírei.

– A hölgyek indulhatnak egy osztállyal feljebb, ám ezzel gyakorlatilag egy időben eldőlt az is, hogy a férfi együttesünk hivatalosan is búcsúzik az NB I B-től – mondta el az elöljáró.

Mint ismert, a Tungsram a férfiak versengésében a második vonal Nyugati csoportjában a jobbik kieső 11. helyen végzett, de a csoportbeosztások, az esetleges visszalépések, a feljutást nem vállalók helyzete, illetve az utánpótlás-szekciók szerepeltetése miatt sok volt még a nyitott kérdés az előző szezon végén. A kanizsaiak reménykedtek, hogy esetleg maradhatnak az Nb I B-ben, ám ez nem vált valóra. A honi kézilabda szövetségben elkészült a csoportbeosztás, valamint a sorsolás is az új szezonra, és ezek alapján már egyértelműen látható is, hogy a Tungsram férfi szekciója szintén az NB II-ben folytathatja a csatározást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában