Újoncok fürdővárosi csatája

2019.08.09. 19:44

A Hévíz hazai pályán javítani akar

A labdarúgó NB III. Nyugati csoportjában a frissen felkerült Hévíz SK vasárnap (17.00) hazai pályán is bemutatkozik, ráadásul egy másik újonc, a Bicske ellen. A Nagykanizsa ugyanebben az időben a Komárom vendége lesz.

Kerkai Attila, Kühne László

Elöl Hampuk Ádám, az egyik kanizsai „áldozat” Fotó: Szakony Attila

Nem a legjobb hangulatban telt a Hévíz SK számára a nyitó forduló, hiszen a múlt heti NB III-as rajton a zalaiak az Érdi VSE otthonában 7-0-ra kaptak ki. Most vasárnap viszont eljön a hazai bemutatkozás ideje Damina László együttesének, és ha úgy vesszük, bemutatkozik az „új” pálya is.

Elöl Hampuk Ádám, az egyik kanizsai „áldozat” Fotó: Szakony Attila

Amit tényleg idézőjelben kell érteni, hiszen nem arról van szó, hogy a Hévíz SK stadionját „kicserélték” volna, de a nyáron több változás is történt. Mindenekelőtt a pályát kiszélesítették, így a Városi Stadion kiserdő felőli oldalán megszűnt az állóhelyi rész. A másik komolyabb változás, hogy a szurkolók kényelmének fokozása érdekében az ülőhelyeket befedték.

Ami pedig a hazai bemutatkozást illeti, a fürdővárosiak egy másik újoncot, a Bicskei TC-t fogadják vasárnap. De vajon a múlt heti súlyos vereség már a múlté? – kérdeztük Damina László vezetőedzőt.

– Foglalkozni kellett azzal a vereséggel… – ismerte el a szakvezető. – Fiatal csapatunk van, mindössze 20,4 év átlagéletkorral, így megfogta a társaságot az Érdtől elszenvedett vereség. A hét első fele arról szólt, hogy igyekeztem a fejekből kitörölni a történteket, hogy a srácok tegyék túl magukat már rajtuk. Szerdától úgy érzem, ez sikerült, így a Bicske elleni készülődés volt már a legfontosabb. Egy másik újoncról van szó, amely a nyáron négy meghatározó labdarúgóval erősített. Itthon játszunk, mindenképpen győzelmet várok a hazai bemutatkozástól, de persze nem lesz könnyű. Céljaink eléréséhez pontokat kell szerezni és ezt szeretnénk már az első hazai meccsen elkezdeni. Szerencsére nincs sérültünk, a teljes keretre számíthatok.

Az FC Nagykanizsa a nyitó körben az újonc Lipótot verte idehaza (2-0), de a sikernek nagy ára volt. Barna László, a kanizsaiak vezetőedzője elmondta: Pál Dávid keresztszalag-szakadást szenvedett a meccsen, mely után Hampuk Ádám sem edzett a héten, illetve Vittman Ádámot is injekciózni kellett. Ráadásul a zalaiak ellenfele masszív csapat, mely az elmúlt szezonban a negyedik helyen végzett.

– Remek kis gárdához látogatunk, melynek azonban az elmúlt szezonban kétszer is egyenrangú ellenfele voltunk – vélekedett Barna László. – Nagy feladat előtt állunk, beleértve azokat a játékosokat is, akik a sérültek helyén pályára lépnek. Mindenesetre bízom a srácokban, és mindenképp jó meccset várok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában