Sport

2016.08.06. 17:24

A Hévíz egy góllal nyert a labdarúgó NB III nyitányán

Három esztendő után rendeztek ismét NB III-as labdarúgó-mérkőzést a hévízi Városi Stadionban, ahol a harmadik vonalba visszajutott Hévíz SK szombaton a Nyugati-csoport nyitányán a Komáromot fogadta.

Kerkai Attila

Hévíz SK – Komárom 1-0 (1-0)

Hévíz, 200  néző. Jv.: Móri T.

Hévíz SK: Jánosa – Bolla, Major, Tóth B., Rácz (Potyi)  – Szi P. - Horváth P. (Nedelkó), Kovács Gy., Szántó (Szabó B.), Polareczki – Pálfi D. Vezetőedző: Székely Tibor.

Gólszerző: Pálfi D. (39.).

Kovács György (zöldben), a Hévíz játékosa harcol a labdáért, aki döntő érdemeket szerzett a győztes találatban
Fotó: Pezzetta Umberto

Újoncok csatáját hozta a hévízi NB III-as nyitány, hiszen a zalai, illetve a Komárom megyei bajnok találkozott. A Hévíz jelentős vérfrissítésen esett át a nyáron, de Zalában ismert játékosok érkeztek a fürdővárosiakhoz. Az első félidőben főleg a hazai védelmi megingások után tudott a Komárom helyzetbe kerülni, sőt Jánosának a 14. percben ziccerben kellett hárítania. A Hévíz játszott valamivel jobban, de kényszerű csere következett a hazaiaknál, hiszen Horváth Péter sérült meg.  Aztán még a szünet előtt,  elsősorban Kovács Gy. érdeme volt a vezető találat, aki végigszlalomozott a vendégeken és végül az ő passzából talált Pálfi a kapuba. A második félidőt aktívabban és agresszívebben kezdte a Komárom, amely okozott veszélyt a kapu előtt. A Hévíznek többet kellett  védekeznie, s jobb volt ekkor  vendégcsapat,  idővel viszont összeszedte magát a hazai együttes és gyors ellentámadásokat vezetett. A Hévíznek végig  figyelnie kellett, hogy megtartsa előnyét, ami sikerült neki, így győzelemmel tért vissza az osztályba.

 

Az NB III Nyugati-csoport másik zalai résztvevője, a Tarr Andráshida csapata vasárnap 16.30 órától, szintén hazai pályán mutatkozik be az új bajnokságban. Dobos Sándor együttese az újonc Gyirmót FC Győr II. csapatát látja vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!