Sport

2016.12.03. 19:05

A házigazda bajnoki címet szerzett

Zalaegerszeg - Felnőtt országos judo csapatbajnokság zajlott le tegnap a zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban.

Varga Andor

Három osztályban 24 férfi és 14 női alakulat vetélkedett, és a házigazda Zalaegerszegi Judo Sportegyesület másodosztályú bajnoki címet szerzett.

Az egerszegi judo-csapat a döntőben 3-2-re verte a Kaposvárt. A képen felül Cseh Márk, az egyik győztes Fotó: Pezzetta Umberto

Délelőtt az a különleges helyzet állt elő a helyszínen, hogy a lelátó volt tulajdonképpen üres, a küzdőtér pedig zsúfolt: a bajnokságra lefektetett szőnyegeken mintegy kétszázan végezték a bemelegítést – majd sorakoztak fel a megnyitóra.

Fotó: Pezzetta Umberto

A ceremónián többen is köszöntötték a mezőny tagjait. Varga Zoltán, a házigazda egyesület elnöke arról a példaértékű összefogásról beszélt, amelynek hála az év elején judo-központtal gyarapodhattak, most pedig országos versenyt láthattak vendégül. Kozman György sportért felelős helyettes államtitkár azt mondta: reméli, a jelenlegi 15 ezerről még emelkedni fog az igazolt cselgáncsozók száma, ez a sportág ugyanis kitartásra, küzdeni tudásra nevel, és belső békét ad – amik egyaránt nagyon fontos értékek. Balaicz Zoltán polgármester felidézte: a cselgáncs 1965 óta van jelen a városban, és a fejlődés a 27 millió forintos csarnok-beruházással valóban igencsak felgyorsult az utóbbi időben. Nagy György, a Magyar Judo Szövetség főtitkára pedig kijelentette: volt aki nem örült, hogy autópályáktól messze eső, nehezen megközelíthető városba került a viadal, de a cselgáncsnak el kell jutnia az ország minden zugába. Zalaegerszeg pedig különösen fontos helyszín, s ennek nyomán jövőre két országos versenyt is megrendezhet majd.

A nagyszerűen sikerült nap fénypontjaként a Zalaegerszegi Judo SE az esti döntőben 3-2-re verte a Kaposvár csapatát, és  bajnoki aranyat szerzett a II. osztályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!