Sport

2017.07.10. 18:20

A gyenesdiási lányok hazai sikere a strandröplabda ob-n

GYENESDIÁS A hét végén a Diási Játékstrandon rendezték meg a strandröplabdázók utánpótlás-bajnokságát. A több korosztályt magába foglaló viadalon hazai, gyenesdiási siker is született.

Góth Imre

Az U14-es, U16-os, U18-as és U20-as hazai bajnokságra nagyon sok páros nevezett. A legfiatalabbak, vagyis az U14-es korosztály már pénteken összemérte tudását és döntött a bajnoki helyezésekről. Az U16-os korosztályban a fiúk július 30-án Dunaújvárosban játszanak majd egymás ellen, míg a lányoknál az utóbbi évek legnépesebb mezőnye, 21 páros indult a Gyenesdiáson rendezett bajnokságon.

Az U20-as fiúknál a MEVZA tornát nyerő párosok küzdelmét lehetett újra átélni a döntőben, a lányoknál a születésnapos Harmat Borbála ajándékozta meg magát az első hellyel. Az U18-as leányoknál a nagy esélyes gyenesdiási Tátrai Nikolett és Tóth-Lakits Petra hazai pályán magabiztosan játszottak és megérdemelten nyerték a finálét. A győztes duónak pedig ezzel koránt sincs vége a strandröplabda szezonnak, ugyanis Tátrai Nikolett és Tóth-Lakits Petra készülhetnek a hét végi siófoki ifjúsági olimpia selejtezőre, ahogy a fiúknál győztes Hajós Artúr és Stréli Bence alkotta duó is.

Tóth-Lakits Petra (balról) és Tátrai Nikolett ünnepel a dobogó legfelső fokán győzelmüket követően Fotó: Finta Maya

Eredmények. Fiú U14: 1. Sándor Bernáth, Suba Róbert Márk, 2. Bozóki Bendegúz, Óhidi Richárd, 3. Sebestyén Márton, Kispál Balázs. Leány U14: 1. Csörgi Evelin, Tátrai Zsanett, 2. Réthelyi Orsolya Éva, Puskás Sára Noémi, 3. Bánki Borka, Sinka Dalma.

Leány U16: 1. Petréd Imola, Szabó Zsófia Orsolya, 2. Kovács Evelin Dafné, Berkó Liliana, 3. Gubik Hanna, Bátori Blanka.

Fiú U18: 1. Hajós Artúr, Stréli Bence, 2. Balogh Marcell, Jamil Ghazal, 3. Sándor Bence, Kállai Donát. Leány U18: 1. Tátrai Nikolett, Tóth-Lakits Petra, 2. Réthelyi Zsófia, Divényi Zita, 3. Vasvári Eszter, Vasvári Zsófia.

Fiú U20: 1. Benkő Balázs, Oláh Botond, 2. Hajós Artúr, Stréli Bence, 3. Kalmár Ákos, Szabó Péter. Leány U20: 1. Orbán Orsolya, Harmat Borbála, 2. Hajós Alíz, Faragó Anna, 3. Juraszik Patrícia, Papp Dóra Lujza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!