Európa Liga

2019.08.22. 15:51

A Fradira fogad a veszprémi kosarasok litván edzője

A veszprémi kosárakadémián dolgozó litván Arvydas Straupis szerint a litván Suduva sansztalan, a Fradi simán bemasíroz az Európa Liga csoportkörébe a ma esti meccsen.

– Nemhogy a Fradi ellen nincs esély, már arra se tettem volna egy lyukas garast, hogy a Suduva idáig eljut – nyilatkozta a Borsnak a korábbi ki­váló kosárlabdázó.

Arvydas Straupis mindezt arra alapozza, hogy hazájában a foci „meglehetősen gyerekcipőben jár”, a kosárlabda sokkal népszerűbb: – Míg egy kosárcsarnokban igazi karneváli a hangulat, addig a focipályákon elvétve hallani tapsot – magyarázta, s kiemelte: a Suduva kettős győzelemmel elért továbbjutása a Maccabi Tel-Aviv ellen kész csoda, de hát ilyen a sport…

– Szerencsére nem minden történik papírforma szerint. Az roppant unalmas lenne. Az előző körös siker nyilván meghozza a szurkolók kedvét, és bizonyára többen lesznek a hatezres stadion lelátóin, mint szoktak. Úgy véli, el­mondhatatlanul sokat jelentene a litván focinak az újabb siker, ami ta­lán még a kosárlabda egyeduralmát is megtörné – tette hozzá.

– Persze, nem lehet minden mérkőzést puszta szerencsével megnyerni, és az élet amúgy is ritkán ismétli önmagát – mosolyodott el. – Természetesen ott ülök majd a tévé előtt, és szurkolok, de a realitás az, hogy a magyar csapat sokkal esélyesebb. Ha a Fradi kényelmesen, az ellenfelet lebecsülve játszik, talán lesz esélyünk labdába rúgni. Viszont ha komolyan veszi a meccset, idegenben sem lehet kétséges, melyik csapat nyer. Azt ugyanakkor biztosan tudom, a fanatikusok mindenképpen ordítva szurkolnak majd a hétvégén – de inkább a kosárlabda következő bajnoki fordulójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában