Sport

2016.11.29. 19:45

Csütörtökön a Göcsej SK futsalosai a Rába ETO-t fogadják

Zalaegerszeg - Csütörtökön este, rendhagyó módon 20.30-tól az idei év utolsó hazai bajnokiján a BL-ben is vitézkedő Rába ETO-t fogadja a futsal NB I-ben a Göcsej SK együttese.

Jóna István

A férfi futsal NB I-ben a 11. forduló zárómérkőzésén a regnáló bajnok Rába ETO együttese lesz a vendég. A kisalföldiek évek óta meghatározó alakjai a honi futsaléletnek és a zalaiakhoz hasonlóan női vonalon is első osztályú csapatuk van. Az ETO a futsal Bajnokok Ligájában az elmúlt hét végén Lisszabonban a Final Fourba jutásért küzdött a házigazdákkal, valamint román és orosz ellenfeleivel. A legjobbak közé jutás nem sikerült nekik, de a zárófordulóban a románok ellen kiütéses győzelemmel búcsúztak az elitkörtől.


A Göcsej SK (fehérben) a bajnok győrieket fogadja holnap Fotó: Katona Tibor

A csütörtöki mérkőzés tehát nem lesz könnyű a zalaiak szempontjából, akik viszont szeretnének jó mérkőzést játszani a győriekkel.

- Egyértelműen nem mi vagyunk az esélyesek, ám tavaly sikerült bravúrt elérnünk itthon és döntetlent játszani velük, de most ez egy csodával érne fel - mondta az újabb bajnoki előtt Bagó Gábor vezetőedző. - Bízom benne, hogy a fiúk felszabadultan és bátran fognak játszani.

A klub az idei utolsó hazai bajnokiján egy jótékonysági felhívással is szeretne élni, amelyben arra kérik a szurkolókat, hogy hozzanak magukkal egy plüssmackót vagy egyéb plüssállatot, amellyel beteg gyermekeknek szeretnének örömet szerezni karácsonyra.

Azok a szurkolók, akik hoznak magukkal egy plüsst, azok ingyenesen tekinthetik meg a mérkőzést. A plüssfigurákat a Zala Megyei Kórház Gyermekosztályának szeretnék átadni, hogy a kis betegeknek talán örömtelibben teljen a karácsony.

Csütörtökön este, rendhagyó módon 20.30-kor kezdődik a találkozó, amelyre várják a szurkolókat a Városi Sportcsarnokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!