Hallgassa élőben!

Magyarország–Ázsia 0–3 – női kardcsapatunk a 8. helyen zárt

A nyolcadik helyen zárt női kardcsapatunk a tokiói olimpián. A Battai Sugár, Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza alkotta együttes a negyeddöntőben Dél-Koreától elszenvedett 45:40-es vereség után Japántól, majd a 7. helyért folytatott csatában Kínától is kikapott. Ezzel a magyar vívók számára minden fegyvernemben véget ért az olimpia.

 

A 7. helyért
MAGYARORSZÁG–KÍNA 30:45

Zsinórban a 3. ázsiai ellenfél várt női kardozóinkra a csapatversenyben. A tét az olimpiai 7. hely volt.

Némi technikai malőr és felszerelés igazítás után Pusztai Liza kapta az első tust, az ellenfele az a Csien Csia-zsuj volt, akitől az egyéni verseny nyolcaddöntőjében 15:10-re kikapott. A visszavágás nem jött össze, a folytatásban is a kínai vívó akarata érvényesült, így 5:1-es magyar hátránynál váltottak a páston lévők. Katona Renáta következett, aki Sao Ja-csi ellen két tusig jutott miközben ötöt kapott, így az ázsiai együttes jelentős, héttusos előnybe került a harmadik asszó kezdetére. Az első kör utolsó magyar vívója a japán ellen csereként beszállt Battai Sugár volt, aki az asszó elején ugyan 2:1-re vezetett, de ezt követően nem tudta tartani a lépést Jang Heng-júval, aki 5:2-re nyert a csörtében, és 15:5-ös előnyt dolgozott ki Kínának.

A negyedik asszót is elveszítette csapatunk, Csien-Csia-zsuj 5:3-ra legyőzte Katonát, akinek az arcán volt minden, amint a pástról lesétálva levette a sisakját. „Ez ma nem akar menni.” Jang Heng-ju ellen Pusztai 2:0-val indított, utána viszont a kínai vette át az irányítást, zsinórban négy tust adott, ahonnan az ifjúsági olimpiai bajnokunk még egyenlített, ám ezt az asszót sem sikerült megnyerni (4:5) – 12:25. Ahogyan a hatodik párharcot sem: Sao Ja-csi már 30:15-re növelte a két csapat közti különbséget.

Nem, nem és nem.

Katona hiába próbálkozott, Jang Heng-ju ellen elúszott a következő asszó is. Az egész találkozót jól jelképezte a pillanat, amikor egy jó kitartással Katona ugyan meglepte az ellenfelét, eltalálva a kínait, ám menet közben lelépett a pástról – így a pontot Jang neve mellé írta be a zsűri (18:35).

A kínaiak a végére még becserélték Kou Ji-csit, aki ellen Battai megszerezte a magyar csapat első részsikerét – üröm az örömben, csupán egy tussal, így 24:40-nél jöhettek a befejezőemberek, azaz Pusztai Liza és Sao Ja-csi. Innen már nem lehetett csodát tenni, Pusztai ugyan egy tussal megnyerte a párharcot, de összesítésben így is magabiztos, 45:30-as kínai siker született.

A magyar női kardválogatott az egyéniben sérülten is 4. helyet szerző Márton Anna kiválása után nem tudott felülkerekedni egyetlen ellenfelén sem, így a 8. pozícióban zárt.

Folytatás három év múlva Párizsban…

Az 5-8. helyért
MAGYARORSZÁG–JAPÁN 42:45

A házigazdák elleni első asszó nem indult jól, Tamura Norika 2:0-ra majd 3:1-re is vezetett, Pusztai Liza innen fordított és nyert 5:4-re. Másodikként Katona Renáta kötött be, aki az asszó első találatát adta Emura Miszaki ellen, majd a vezetést egy pillanatra sem adva ki a kezei közül újabb 5:4-es sikert ért el, így immár kéttusos fórral adta át a páston a helyet Márton Annának (10:8).

Eb-ezüstérmesünk azonban nem kezdett jól, zsinórban három tust kapott, közben pedig egyre látványosabb lett a problémája a térdével. Végül rövid egyeztetés után megszületett a döntés… Cserélt a szövetségi edző Gárdos Gábor: a sérült térddel vívó Márton helyét Battai Sugár vette át a csapatban, ezzel az egyéniben drámai nap végén 4. helyet szerző kardozó számára (legalábbis a páston) véget ért az olimpia. A mindössze 18 esztendős debreceni vívó ezzel az asszó két tust tudott adni, miközben négyet kapott – ezzel kezdte meg olimpiai karrierjét. Japán 15:12-es előnyből kezdte a harmadik kört.

Tamura 5:3-ra legyőzte Katonát a 4. asszóban, ezzel összesítésben már 20:15-re mentek a japánok. Pusztai következett Fukusima Sihomi ellen – ám, hiába tűnt az asszó esélyesének, az első két tust ismét a házigazdák vívója adta. A folytatás sem alakult jól, ifjúsági olimpiai bajnokunk 5:1-re bukta az asszót, ezzel pedig már kilenctusos előnyben volt Japán. A 6. asszót Battai Sugár 6:5-re megnyerte Emura Miszaki ellen, de a különbség jelentős csökkentéséhez ez sem volt elég (22:30).

MÁRTON: A LÁBAM NEM BÍRTA
„Nehéz volt összerakni magamat, sajnos fizikailag nem bírtam megcsinálni, amit akartam – nyilatkozta a japánok elleni asszót követően a három tus után lecserélt, már az egyéni versenyben is térdsérüléssel vívó Márton Anna. – Nem tudok úgy elindulni, hátra kitámasztani, ahogy megszoktam magamtól és ahogy szükség lenne rá. Úgy éreztem, az a legfelelősségteljesebb döntés, ha cserélünk, mert se nekem, se a csapattársaimnak nem lett volna jó, ha tovább próbálkozom. Tényleg elhatároztam valamit és nem voltam képes kivitelezni.”

„A sérülés az előző meccsre is rányomta a bélyegét, ahol egy hajszálon múlott a továbbjutás, és most sem kellett volna sok. Úgy éreztem, mentálisan elég jól tudok odaállni ahhoz képest, hogy tényleg nagy volt a tét. Inkább a lábam nem bírta – tette hozzá. – Nehéz pozitívan értékelni az egész ciklust azok után, hogy ez a verseny nem sikerült, és nem tudtuk feltenni az i-re a pontot. Sokkal jobbak vagyunk annál az eredménynél, ahol végezni fogunk. Szerintem kívülről is érződik, hogy most nagy csalódás.”

Katona kezdte a harmadik kört, ám az egyéni versenyben nem is indult Fukusima ellen hiába vezetett többször is, 5:5-re hozta kettejük asszóját, ami azt jelentette, egyre fogy az idő és a lehetőség – bezzeg a nyolc tusos különbség változatlan maradt. Ismét Battain volt a sor, hogy bravúrral faragja a hátrányt a világranglista-29. Tamura ellen. A debreceni tehetség rendkívül higgadt vívással, a többi közt egy jó challenge-kéréssel is, kezdett, 4:1-es előnyben volt. Ezt követően Tamura adott két tust, de két újabb találattal annyi máris eldőlt, a párharc Battaié lesz. A kérdés az maradt: hány találatot tud ledolgozni még a hátrányból, mielőtt átadja helyét a páston Pusztainak. Úgy tűnt, a válasz egy lesz, a japán már le is vette a fejvédőjét, de egy újabb sikeres videó kisegítette Battait, aki végül 8:5-re nyert és 40:35-ös hátrányban cserélt Pusztaival.

Mínusz öt. Innen indult Pusztai Liza Emura Miszaki ellen. A BVSC 20 éves vívója agresszívan kezdett, pillanatok alatt 3:1-es vezetésre tett szert és ezzel már csak három tus volt a két csapat közti különbség. Egy látványos védés visszaszúrás után pedig már csak kettő… Miszakinak persze, hogy gondja akadt a fegyverével, kiállt, megvizsgálta, tesztelte a fegyverét, érzékelnek-e a találatjelzők megfelelően. Ha már megízlelte, következőnek akcióból is eltalálta Pusztait, aki rögvest egylámpás tussal válaszolt (40:42).

Mínusz kilencnél nem úgy tűnt, mégis lett a végére miért izgulnunk. De a kéttusnyi különbség nem akart apadni, s 44:41-nél óriási nyomás alá került Pusztai, aki többet nem hibázhatott. Jött egy tiszta találat a magyar lánytól, majd egy együttes, amit nem döntött el a zsűri, majd videózás után mégis – a japánok javára (42:45).

Negyeddöntő
MAGYARORSZÁG–DÉL-KOREA 40:45

Az első asszóban Kim Ji Jeon hamar 3:0-s előnyre tett szert, majd Márton Anna szépített, ám egy kiszúrást követően ismét a földön maradt, hosszúnak tűnő másodpercek után a bal térdét fogva, bicegve sétált a pást végébe, majd vette fel újfent a vívóállást – az az egyéni küzdelmek alatt kiújuló térdsérülés még mindig nem a múlté, bár egy szalagszakadás, hogy is lehetne pikk-pakk a múlté. Márton azonban így is fordított a bosszantóan szökdécselő dél-koreai ellen és 5:4-es előnynél adta át a pástot Pusztai Lizának. Pusztai viszont nem tudta hozni a saját párharcát, 6:3-ra kikapott, így a dél-koreaiak fordítottak, 10:8-nál köthetett be a harmadik magyar, Katona Renáta. A Vasas vívója remekül kezdett pillanatok alatt 4:1-es előnyre tett szert a saját asszójában, ezt követően azonban Jun Dzsi Szu összekapta magát és így újfent dél-koreai előnynél váltottak a párok (12:16).

Ismét Márton kezdte a kört – és ismét egy 0:3-as sorozattal. Ezúttal Csoj Szu Jon volt az ellenfele. Egyéni vb-bronzérmesünk ezt követően szépített, több kettős találat után egy jó védéssel majd fejvágással zárkózott tovább a magyar csapat. Több kétesnek tűnő ítélet (Márton és a magyar küldöttség vívóversenyhez képest feltűnően sokat kényszerült reklamálni a zsűrinél) után a BVSC vívója 5:4-re alulmaradt, a dél-koreai csapat pedig zsinórban három asszót megnyerve négytusos előnybe került (16:20).

London olimpiai bajnok, Kim Ji Jeon újabb szökdécselésből adott tussal kezdett, Katona azonban kétszer is megkontrázta, 2:2 után egy jó ütemű elővágással került újfent előnybe a magyar, aki viszont ellépni csak nem tudott… Újabb kérdéses, videón visszanézett, meg nem változtatott ítéletek után a dél-koreai nyerte a párharcot 5:4-re, így már 25:20 volt az állás az eredményjelzőn, amikor Pusztai Liza érkezett másodszor a pástra. A BSVC ifjúsági olimpiai bajnoka pedig szenzációsan kezdett zsinórban négy egyértelmű tust adott, majd egy videózás után megítélt találattal szépített Jun Dzsi Szu. A folytatás kevésbé sikerült magabiztosan, de így is sikerült faragni a hátrányon, sőt, 29:29-nél teljesen el is tűnt a különbség, az előny viszont nem lett meg, a dél-koreai egy jó védés után elérte Pusztai csuklóját, ezzel lezárta az asszót. Magyar szempontból 29:30-nál jöhetett a harmadik kör.

Az sem mindegy, az ötödik vagy a nyolcadik helyen zárunk
„A középső asszóm nagyon kellett, arra felszívtam magam, az egész csapat visszanyerte a hitét – értékelt a Nemzeti Sport helyszíni tudósítójának, Nedelykov Tamásnak Pusztai Liza. – Ami aztán sajnos később egy szempillantás alatt el is illant. Az utolsó asszóra is úgy álltam fel, hogy még ezt innen meg lehet csinálni. Csak az a probléma, hogy az utolsó két asszónkban én is a csapattársam is elfogytunk. Hosszú volt ez az öt év, mentálisan és fizikailag is sokat kivett belőlünk. Még egy pár tusig kitarthattunk volna, már így is egy nagy küzdelem és gyötrelem volt mindannyiunk számára. A fordítás bennem volt, az előny megtartására már elfogyott az erő.”

„Még van két meccsünk, amely teljesen más hangulatban telt volna, ha úgy állhatunk fel, hogy az éremét vívunk, ehelyett a pontszerző helyekért harcolhatunk. Próbáljuk úgy felfogni, hogy az sem mindegy, az ötödik vagy a nyolcadik helyen zárjuk az olimpiát” – tette hozzá az ifjúsági olimpiai bajnok.

Katona zsinórban három tussal kezdett, így nemcsak a fordítás lett meg, de kéttusos előnyre is sikerült szert tenni – ráadásul az egyéniben épp Márton által legyőzött Csoj Szu Jon egy sárga lapot is begyűjtött, miután tévesen megállt, reklamálva, hogy a Vasas vívója lelépett volna a pástról annak végébe szorulva… Videózás után a negyedik tus is összejött zsinórban Katonának, aki szépített, majd a jobb vállát fogva újra megállt, ápolást kért. Az ápolás utáni első tust a dél-koreai adta, utána viszont Katona Renáta 6:2-vel nyerve a saját asszóját 35:32-nél lezárta a párharcot.

Jöhetett Márton Anna, aki ezúttal nem tudott nyerni a 2019-es Ázsia-bajnok Jun Dzsi Szu ellen, aki az asszót 8:4-re nyerte, ezzel pedig egytusos előnyt dolgozott ki az utolsó párosra (39:40).

A mieink befejezőembere Pusztai Liza volt, akinek Kim Ji Jeon ellen kellett összehoznia egy újabb bravúrt. A dél-koreai adta az első találatot, majd 3:1-re ellépett, ezzel dél-korea csupán két tusra került a végső sikertől. Majd aztán egyre… Pusztai hiába kért videózást, de hiába, Kim elszökkent a pengéje elől. A 2012-es olimpiai bajnok pedig innen már nem engedte ki a kezei közül a sikert (40:45).

VÍVÁS
női kard csapat (Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta)
Negyeddöntő
Magyarország–Dél-Korea 40:45
(Katona +2, Pusztai -3, Márton -4, )
5–8. helyért
Magyarország–Japán 42:45
(Battai +2, Katona -1, Pusztai -1, Márton -3)
7. helyért
Magyarország–Kína 30:45 (Battai -4, Pusztai -4, Katona -7)

Hozzászólások

Hirdetés
Komposztálási 1x1 – egy újabb lépés a zöldebb mindennapok felé
Hirdetés
Digitális tudásfejlesztés jelentős állami támogatással
mulasztás Arany Gábor
Fegyvert talált egy kanizsai férfi, de nem adta le a hatóságoknak
bemelegítés / 2 perce
Messi jó formában van, már a társaival edzett hétfőn (videó)
Lionel Messi, a Paris Saint-Germain argentin labdarúgója fájdalommentesen és a társaival együtt edzett csapata soron következő mérkőzése előtt egy nappal.
Gyász
„Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, Pihen a kéz, mely értünk dolgozott. Számunkra te sosem leszel halott, Örökké élni fogsz, mint a csillagok." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KIRÁLY GYULÁNÉ szül. Horváth Gyöngyi a Landorhegyi Általános Iskola nyugdíjas pedagógusa életének 84. évében, 2021. szeptember 21-én elhunyt. Drága szerettünk hamvait, kívánságának megfelelően, szűk családi körben helyezzük örök nyugalomra. Akik emlékét szívükben őrzik, kegyeletük jeléül egy mécses gyújtásával emlékezzenek meg mindarról, amit Ő barátként, tanárként, ismerősként életükben jelentett. Gyászoló szerettei
„Tiéd a csend, a nyugalom, Miénk a könny, a fájdalom. Akartunk mi annyi jót és szépet, De a sors életünkben mindent összetépett." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy PAP JÁNOS 2021. szeptember 4-én, életének 79. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. Felejthetetlen halottunk hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. október 1-én, pénteken 14 órakor lesz a nagykanizsai köztemetőben. Gyászoló család és barátok
„Fáradt, beteg teste megpihenni tért, Küzdelmes volt az út, mely most véget ért. Ő már ott van, ahol nincs fájdalom, Örök álmát őrizze béke és nyugalom." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KOCSIS OSZKÁRNÉ szül. Zsálek Katalin 78 éves korában elhunyt. Temetése 2021. szeptember 30-án, csütörtökön 9 óra 45 perckor lesz a zalaegerszegi Göcseji úti temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„A múltba visszanézve valami fáj, valakit keresni, aki nincs már. Egy könnycsepp a szemünkben érted él, egy gyertya az asztalon még érted ég. Egy fénykép, mely őrzi az emlékedet, s egy út, mely elvitte az életedet. Csak az idő múlik, feledni nem lehet, szívünkben örök fájdalom és szeretet." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy LEKICS ZOLTÁN TIBOR életének 66. évében örökre megpihent. Temetése 2021. október 1-jén, (pénteken) 11.30-kor lesz a keszthelyi Új temetőben. Előtte gyászmise 10 órakor a karmelita templomban. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, gyászunkban osztoznak. A gyászoló család
„Visszahoz egy régi perc, megidéz egy fénykép, amíg élünk, sosem lesz ez másképp. Ugyanaz a fájdalom, ugyanaz az érzés, nem számít, hány év telt el, nem lesz soha másként." Soha el nem múló szeretettel és fájdalommal emlékezünk SZABÓ JÁNOSNÉ szül. Tóth Ilona halálának 9. évfordulóján. Szerető férje, lánya, unokája
„A holtom után ne keressetek, Leszek sehol - és mindenütt leszek." (Reményik Sándor) Mély fájdalommal, de Isten akarában megnyugodva tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették és tisztelték, hogy DR. LUKÁCS JÁNOS Keszthely város nyugalmazott háziorvosa és foglalkozás-egészségügyi szakorvosa, volt bázakerettyei bányaüzemi körzeti orvos életének 75. évében visszaadta lelkét a Teremtőnek. Felejthetetlen halottunktól 2021. október 1-jén, pénteken 14 órakor búcsúzunk a keszthelyi Kis Szent Teréz karmelita bazilikában. Kérjük, hogy egy szál fehér rózsával búcsúzzanak. Köszönjük mindazoknak, akik szerették, és utolsó útjára elkísérik, mély gyászunkban osztoznak. Búcsúznak tőle: felesége: Zsóka, fia: Domonkos, leánya: Adrienn, unokái: Adél, Diána, Anna, Donát, Dániel, Eszter, testvére, családtagjai, barátai és mindazok, akik szerették
Fájó szívvel tudatjuk, hogy PECSICS JÓZSEFNÉ szül. Tiszai Erzsébet életének 93. évében elhunyt. Temetése 2021. szeptember 27-én, hétfőn 13 órakor lesz a kiskanizsai temetőben. Gyászmise aznap, reggel 7.30-kor, a kiskanizsai templomban. Gyászoló család
„A sötét ég előtt az arca fal fehér. A tenyerében parazsat hozott. Ő előttem jár és a túloldalon vár, hogy meg ne fagyjak én, ha átjutok. A földre hullnak a csillagok….” Drága férjem, édesapánk, nagyapánk VAJDA LAJOS MIHÁLY 2021. 09. 16-án hosszú, méltósággal viselt betegségben, 72. életévében elhunyt. Földi életétől 2021. 09. 28-án 14 órakor veszünk búcsút az andráshidai köztemetőben. Köszönjük mindazok együttérzését, akik a gyászszertartáson részt vesznek, és tisztelettel kérjük, hogy az egyéni részvétnyilvánítástól tekintsenek el. A gyászoló család
„Kegyelmed és jóságod vezet életemnek minden napján, s az Úr házában lakhatom örök időkön át." (Zsolt. 23.6.) Mély fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették és tisztelték, hogy DR. LUKÁCS JÁNOS Keszthely város nyugalmazott háziorvosa és foglalkozás-egészségügyi szakorvosa, volt bázakerettyei bányaüzemi-körzeti orvos életének 75. évében, 2021. szeptember 12-én visszaadta lelkét a Teremtőjének. Felejthetetlen halottunktól 2021. október 1-jén (pénteken) 14 órakor búcsúzunk a keszthelyi Kis Szent Teréz karmelita bazilikában. Köszönjük mindazoknak, akik szerették, utolsó útjára elkísérik és mély gyászunkban osztoznak. Búcsúznak tőle: felesége, fia, leánya, unokái, testvére, családtagjai, barátai és mindazok, akik szerették. "Akárki is volt ő, de fény, de hő volt. Mindenki tudta és hirdette: ő volt." (Kosztolányi Dezső)
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy drága jó édesanyánk, nagymamánk, dédnagymamánk, anyósunk ÖZV. NÉMETH VINCÉNÉ szül. Harmadás Mária 2021. szeptember 22-én, életének 92. évében fáradt szíve megszűnt dobogni. Temetése 2021. szeptember 25-én, szombaton, a 14 órakor kezdődő gyászmise után lesz a nagyrécsei temetőben. Köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
„Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, Pihen a kéz, mely értünk dolgozott. Számunkra te sosem leszel halott, Örökké élni fogsz, mint a csillagok." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DOMJÁN JÓZSEF a határőrség volt dolgozója életének 70. évében elhunyt. Temetése 2021. szeptember 28-án, kedden 13 órakor lesz a miklósfai temetőben. Gyászmise előtte, 12.15-kor, a helyi templomban. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy TÓTH JÓZSEF andráshidai lakos életének 82. évében elhunyt. Hamvait szűk családi körben, az ő végakarata szerint helyeztük örök nyugalomra. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy BELSŐ GYULÁNÉ szül. Tóth Zsuzsanna 78 éves korában földi útja végére ért, a betegség legyőzte. Az iklódbördőcei temetőben szeptember 29-én délután 3 órakor kísérjük utolsó útjára. Részvétüket, kérjük, egy szál virággal fejezzék ki. Lánya és unokái
„Mi nem váltunk el, csak Te előre mentél." Soha el nem múló szeretettel emlékezünk GERENCSÉR LÁSZLÓ halálának 11. évfordulóján. Szerettei
Legyen e pár sor köszönet és hála mindazoknak, akik drága szerettünket TEKE JENŐT utolsó útjára elkísérték, mély gyászunkban bármely módon osztoztak. Gyászoló szerettei
„Fájdalomtól megtört teste megpihen a földben, Édes Jézus adj nyugalmat lelkének a mennyben." Megtört szívvel tudatjuk, hogy ÖZV. BORSOS JENŐNÉ szül. Rudas Anna életének 94. évében elhunyt. Temetése 2021. szeptember 24-én, pénteken 16 órakor lesz a kerkateskándi temetőben. Előtte, 15 órakor gyászmise a szécsiszigeti templomban. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. A gyászoló család
„Elmenni nehéz volt, itt hagyni titeket, De azért ne fájjon értem szerető szívetek. Most már nem fáj semmim, az álom szép, Majd a fényes felhőkön át találkozunk még." Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy GERGÁLY JÁNOS zalabéri lakos 76 éves korában elhunyt. Temetése 2021. szeptember 25-én, szombaton 9 órakor lesz a zalabéri temetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Telnek a napok, múlnak az évek, Mi örökké szeretünk és nem feledünk Téged." Soha el nem múló szeretettel és fájdalommal emlékezünk KISS LÁSZLÓ halálának 10. évfordulóján. Szerető családja
Fájó szívvel emlékezünk VARGA FERENC kőműves halálának első évfordulóján. Szerető családja
„Emléketek szívünkben itt él, Szeretetünk utatokon elkísér." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy drága jó szüleink SZABÓ JÓZSEF "Szambi" életének 85. évében és SZABÓ JÓZSEFNÉ szül. Fodor Angéla életének 82. évében szerető szívük örökre megpihent. Temetésük szeptember 24-én, pénteken 9.45-kor lesz a botfai temetőben. Gyászoló család
erre fontos figyelni / 6 perce
Többnapos razzia indult: ellepik az utakat a rendőrök
Történelmi aláírás / 18 perce
Megkötötték Magyarország hosszú távú gázvásárlási szerződését (videó)
Magyar Passió / 19 perce
Egyedi és hiánypótló magyar film kerül hamarosan a mozikba
nagyobb volt a füstje / 33 perce
Óriási csempészcigi-szállítmányra csapott le a NAV
Környezetvédelem / 38 perce
Áder János felszólal az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének vitáján
ezt megbánja... / 48 perce
Elégedetlen volt a 20 ezer forintos, fél órás szexszel, brutális dolgot tett a szombathelyi prostival