Sport

2011.06.15. 17:32

24 órás kerékpáros maraton Lentiben

A kerékpáros sport népszerűsítését, illetve az egészséges életmód melletti kampányt egyaránt szolgálja az a 24 órás maraton, amelyet a hét végén rendeznek meg a határ menti városban.

Gyuricza Ferenc


Mindezt Konkoly Andrea, a programot szervező Mocorgók az Egészségért és a Környezetért Egyesület elnöke jelentette be, majd hozzátette: a mezőny szombaton délután három órakor indul a Konkoly szabadidőközpontból.

A civil szervezet vezetője kitért arra is, hogy a 24 órás kerékpáros maratonra a korábbi évek tapasztalatai szerint az idén is több száz jelentkezőt  és persze indulót várnak, legyenek akár helybéliek, vagy távolabbról érkezők, illetve külföldiek, de a városban nyaralókat is szívesen látják, ha éppen kerékpározni van kedvük.

- A maraton lényege, hogy körülbelül hat kilométeres köröket megtéve 24 órán át folyamatosan kerékpározzanak. Hét kör megtétele után a résztvevők ajándékot kapnak, de a szervezők azt kérik mindenkitől, csak annyit vállaljanak, amit fizikai teljesítőképességük alapján képesek megtenni.
 A programnak természetesen lesznek kísérőrendezvényei is, vasárnap főzőverseny, íjászat, illetve délután lovaglási lehetőség várja az érdeklődőket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!