Sport

2017.08.01. 18:05

Régen szurkoltak így - Babati biztos benne: a Győr ellen minden csapat megizzad (új időpont!)

ZALAEGERSZEG Nem kérdéses, hogy egy gól milyen sokat ért volna bármelyik csapatnak a hétfői ZTE FC- ETO FC Győr NB II-es bajnoki nyitányon, ám éppen ez volt a legnagyobb hiánycikk ezen a napon. Ha ettől eltekintünk, jó hangulatú (nem túl látványos, de mégiscsak) rangadót játszott a két csapat.

Kerkai Attila

Kezdjük a közönséggel, hisz a tévéközvetítés és a munkanap ellenére a labdarúgó NB II 1. fordulójának legtöbb nézőjét ez a találkozó vonzotta. És mindkét tábor (Győrből is vagy kétszázan érkeztek) kitartóan biztatta övéit.

Persze egerszegi szempontból jobb lett volna győzni, hiszen akkor a lefújás után még egy ünneplés is belefért volna a napba. A ZTE FC játékából hétfőn hiányzott a gól, illetve ehhez kevés lehetőséget tudott kialakítani, de ugyanez igaz volt az ETO-ra is. Éppen ezért kellett volna higgadtabbnak maradnia például Vernes Richárdnak, amikor az első félidőben maga akarta befejezni az akciót, melyben viszont passzolnia kellett volna, a még jobb helyzetben lévő Tomas Dubeknek. Vagy a másik oldalon Magasföldi József fejese is hasonló kategória, amikor nagy helyzetben hibázott. Egyébként mindezt - mármint, hogy az előrejáték nem ment igazán - a két szakvezető is hasonlóan értékelte.

Babati lába lövésre lendül. Itt néhány centi hiányzott a hazai gólhoz Fotó: Pezzetta Umberto

Az iramra és a küzdelemre viszont a nagy meleg ellenére nem lehetett panasz. A meleget pedig nem véletlenül említjük. Minthogy futballról van szó, idehaza a közvélemény általában gyorsan mond ítéletet az olyan mondatokkal: a futballistának az a dolga, hogy játsszon. Ami igaz, de a labdarúgás is nagy fizikai próbatétel, és egy 34 fokos hőség mindig tényező ebben. Tegyük hozzá, ugyanúgy, ahogy bármely más fizikai munkavégzés esetében is, ami mindenkit megvisel. Mindez viszont csak a mi megjegyzésünk, hiszen a meccs szereplői közül senki nem tért ki erre a körülményre a hétfői találkozó után.

Azt is látni kellett, hogy a ZTE FC szervezetten játszott. Nem szakadt szét a csapat, a védekezése is egységes maradt, eltekintve néhány megingástól. A pontosság viszont még hiányzik, ami főleg a támadások építésénél fontos, hogy a labda oda menjen, ahova szánják, illetve oda érkezzen, ahova a társ várja. Idő kell hozzá, hogy összeérjenek a mozdulatok, egy meccsen pedig van aki nyer, van aki veszít, és van, hogy egyik sem kap ki.

A meccsen a hiányzó gólok ellenére a támadó Babati Benjamin volt az egyik legjobban teljesítő zalai játékos. A győri védelem támasztotta nehézségekről kérdeztük.

- Szerintem mindkét csapat arra helyezte a hangsúlyt, hogy jól védekezzen - mondta a ZTE FC fiatal támadója. - Senki sem akart kikapni kezdésként, de azért voltak lehetőségek. Szerintem a mi oldalunkon volt a több, hiszen a kapufás lövésem után Nagy Tamás centikkel volt csak előrébb a védőknél amikor betalált, de így les miatt nem adták meg a gólt. Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, megkockáztatom, hogy ezt a Győrt nem sok csapat tudja majd megverni. Mi is jobbak leszünk, ez biztos, ezért is fontos, hogy a közönség mellettünk állt. Régen volt már olyan, hogy így szurkoltak nekünk, máskor is jöjjenek ki.

Frissítés:

Az MLSZ döntése értelmében az eredetileg vasárnapra tervezett ZTE FC-Gyirmót labdarúgó mérkőzést új időpontban, szombaton este 19 órától fogják lebonyolítani - közölte az ZTE FC honlapja.

A változtatásra pedig azért bólintott rá az MLSZ, mert egyrészt a Gyirmót korábban már jelezte, hogy ebben a fordulóban szeretné, ha nem egy napon játszana az ETO FC Győrrel, amely szintén hazai pályán szerepel és sok győri drukker mindkét találkozón szeretne ott lenni. Másrészt a rendőrség biztonsági szempontból is indokoltnak tartotta a két mérkőzés „különválasztását". Vagyis a Gyirmót-ZTE FC találkozót szombaton (19.00) rendezik, míg az ETO FC Győr-Kisvárda találkozó vasárnap kerül sorra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!