Sport

2017.07.12. 20:20

Gólkirály Kapornakról Makovecz Martin 33 találattal végzett az élen

ZALAEGERSZEG - A megyei labdarúgó II. osztály Északi-csoportjában 854 gól született a 2016/2017-es szezonban, ezen 168 játékos osztozott.

Bozó Péter

A legeredményesebb a Nagykapornak labdarúgója, Makovecz Martin lett.Az ősz végén a keszthelyi Takács Dávid 16 találattal vezette a góllövőlistát, azonban hiába rúgott 15-öt tavasszal, Makovecz Martin megháromszorozta a góljai számát (a szezon első felében 11-ig jutott), így végül 33 találattal a Nagykapornak játékosa nyerte a 2016/2017-es szezon gólkirályi címét.

Egy adott meccsen a legtöbb góllal Makovecz Martin mellett a zalaszentmihályi Horváth Máté büszkélkedhet. Előbbi a Rezi, míg utóbbi a Várvölgy ellen tudta hatszor is bevenni az ellenfél kapuját.

Makovecz Martin a szezon végére megtriplázta az ősszel szerzett góljai számát
Fotó: Archív

Jól szerepelt a tavasszal az Andráshida TE játékosa, Parrag Krisztián is, aki az őszi 12. helyezése után (7 gól) 21-szer talált be a bajnokság második felében, ezzel a 3. helyen végzett a góllövőlistán.

33 gólos: Makovecz Martin (Nagykapornak).31: Takács Dávid (Keszthely).28: Parrag Krisztián (Andráshida TE).24: Rumi Róbert (Zalaszentiván).23: Kósa Nimród (Böde), Horváth Máté (Zalaszentmihály).19: Kovács Bence (Cserszegtomaj), Zöldvári Márk (Nagykapornak).18: Kócza Bálint (Böde), Németh István (Keszthely).16: Kuti Barnabás (Páterdomb).15: Dufka Dániel (Keszthely), Pintér Ramón (Várvölgy).13: Bertók Bálint (Keszthely), Cserép Dániel (Várvölgy), Zelko Miklós (Zalaszentiván).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!