Sport

2017.06.07. 14:45

Négy érmet hoztak Egerből - Kanizsai ökölvívók a Bornemissza-Dobó emlékversenyen

NAGYKANIZSA - Egerben idén is megrendezték a nagy hagyományokkal rendelkező ökölvívó Bornemissza Gergely és Dobó Katica Emlékversenyt, melyen 10 ország több mint 300 öklözője vett részt.

Kühne László

A mezőnyben a házigazda Magyarország mellett megtalálhatók voltak Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Finnország, Franciaország, Írország, Németország, Svédország, Szerbia és Szlovákia versenyzői is. A nagykanizsai Botos András Ökölvívó Akadémia hat sportolóval képviseltette magát a tornán.

A kanizsai küldöttség tagjai az Egerben lezajlott emlékversenyen (balról): Baranyai József, Salamon László edző, Rátkai Norbert nagykanizsai sportbíró, Kondákor Emília Cecília, Botos Károly, Virth Rajmund, Mezei Patrik, Mátés Patrik, valamint Tóth László edző

A négynapos eseményen a kanizsaiak csapata egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett, valamint egy 5. helyezéssel gazdagodott. Botos Károly az ifjúsági 64 kg-ban technikás bunyóval, nagy fölénnyel verte ellenfeleit, döntőbeli ellenfele pedig sérülés miatt visszalépett, így a kanizsaiak bokszolója a dobogó tetejére állhatott. Mátés Patrik, a tavalyi magyar bajnok junior 63 kg-ban a döntőig menetelt és ezüstérmes lett.

A hölgyeknél Kondákor Emília Cecília ifjúsági 51 kg-ban szintén a 2. helyen zárt. (ő egyébként ezek után a női ifjúsági válogatottal Párizsba utazott, nemzetközi versenyre.) Mezei Patrik junior 52 kg-ban az elődöntőig jutott és bronzérmesként zárta a versenyt. Baranyai József ifjúsági 75 kg-ban szlovák ellenfelét döntő fölénnyel legyőzte, a későbbi győztes svéd válogatottól viszont nagy csatában kikapott, így ötödik lett.

A kanizsai edzők, Tóth László és Salamon László elégedettek voltak a tanítványaik teljesítményével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!